A 17. CineFest – Miskolci Nemzetközi fesztivál Kitekintő kategóriájában olyan fesztiváldíjas filmeket nézhet meg jóval a hazai permierek előtt a közönség, mint az idei Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálma-díjas alkotása, Julia Ducournai Titáncímű filmje.

Levetítik a Tina Turner életéről készült dokumentumfilmet is, melyben a szupersztár gyakorlatilag végső búcsút int rajongóinak.

Miskolcon láthatja először a közönség Enyedi Ildikó csodálatos Füst Milán adaptációját, a Feleségem története című alkotást, és Nagy Dénes berlini Ezüst Medve-díjas Természetes Fény című filmje is bemutatkozik.

KAPCSOLÓDÓ

Az idei CineFest játékfilmes versenyprogramjának egyik legnagyobb szenzációja a Red Rocket című  film, melynek világpremierje idén a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon volt. Sean Baker, a Red Rocket rendezője és a film egyik főszereplője Simon Rex személyesen is megjelennek a miskolci fesztiválon. Sean Baker hat évvel ezelőtt, 2015-ben már részt vett a CineFesten, akkor a Tangerine c. alkotása kiérdemelte a Zukor-díjat és közönség díját is.

A SZERVEZŐK SZÁMÍTANAK ENYEDI ILDIKÓ CANNES-I VERSENYFILMJÉNEK KÉT FŐSZEREPLŐJE, A HOLLAND GIJS NABER ÉS A FRANCIA VILÁGSZTÁR, LÉA SEYDOUX MEGJELENÉSÉRE IS.https://index.hu/kultur/2021/09/13/vilagsikerek-es-regota-vart-magyar-filmek-matol-a-miskolci-cinefesten/