Pál Éva, a Neoton fantasztikus énekese Csepelen fog indulni az ISZOMM színeiben az országgyűlési választáson

Pál Éva, a Neoton Família egykori tagja indul Csepelen az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) színeiben a 2022-es országgyűlési választásokon – tudta meg a Blikk.

A kampányban jelöltként ő az egyik jelöltállítási koordinátor is, aki azon dolgozik, hogy megfelelő embereket indíthasson az ISZOMM mind a 106 választókerületben. Pál Éva hosszú évekkel ezelőtt az MSZP kampányát segítette, később pedig az SZDSZ jelöltje is volt. A közélet már egészen fiatalon is érdekelte.

Édesapám a légpárnás köszörűgép feltalálója volt. 18 éves voltam, amikor írtam egy nagyon-nagyon szemrehányó levelet egy akkori újságnak, amiért hátráltatták őt a találmánya sikerre vitelében, ez volt az első politikai megnyilvánulásom. A szüleim egyszerű munkásemberek voltak, nem titkoltan mindig is a baloldal felé húztam – idézte fel az énekesnő.

A mostani politikai szerepvállalását azzal indokolja, hogy teljesen kiborítja a szegénység, amit maga körül lát. A nyomort saját bőrén is megtapasztalta, az egykoron ünnepelt énekesnő elvesztette a házát a devizahitele miatt. A nyugdíja mindössze pár tízezer forint, korábban piacon és trafikban volt kénytelen dolgozni. Jelenleg van tető a feje felett, amit óriási áldásnak tart.

Székely Sándor, a párt országgyűlési képviselője a Munkások Újságának elmondta, hogy nagy megtiszteltetés, hogy Pál Éva vállalta a közös munkát, évek óta kapcsolatban vannak, már a Szolidaritás civil mozgalomban is dolgoztak együtt az énekesővel.

– Sokan mondták nekem, hogy „te csak énekelj, ne vállalj politikai szerepet”. Amerikában a művészek simán ki mernek állni amellett, amiben hisznek, csak nálunk nincs ennek akkora divatja. Lehet, hogy sokakban ellenérzést fog kiváltani ez, de én attól még művész maradok – magyarázta Pál Éva.

Tősgyökeres csepeliként nem volt kérdéses számára, hogy hol méresse meg magát, kampányát a szociális témák – például a 200 ezer forintos minimálbér – mellett a félelemmentes közéletre és a helyben szükséges fejlesztésekre, beruházásokra szeretné építeni.

A párt többi jelöltjét pedig szereplési tanácsokkal látja majd el. Pál Éva persze maga is mindent bevet az emberek megszólítása érdekében: írt a pártnak egy indulót, amelyet ő is fog elénekelni, a felvétel előkészületei zajlanak.

BLIKK