Skip to content

Matolcsy: A magyar középosztály megkezdte az átállást az egészséges életmódra

Matolcsy: A magyar középosztály megkezdte az átállást az egészséges életmódra

A koronavírus-járvány gazdasági hatásairól írt értekezést Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a kormányközeli Magyar Nemzetbe hétfőn. A jegybankelnök összeszedte a pandémia azon következményeit, amik szerinte átformálták az életet.

Matolcsy úgy gondolja, hogy az egyik hatása a járványnak, hogy a biztos munka és munkahely újból döntő értékké vált (sőt, a legfontosabbá), illetve a pénzügyi biztonság is. Utóbbi szerinte kihat a családi és szűkebb baráti kapcsolatokra is, amelyek kisegíthetnek a bajban, különösen a pénzügyi megingások idején.

A jegybankelnök szerint megerősödött a saját, biztonságos otthon értéke, ez pedig felértékeli a kertes családi házakat. A középosztályban a biztonságos pénzügyi befektetések jelentősége tovább nőtt – írja.

Arra is rámutat írásában, hogy felértékelődött a jobb minőségű magánegészségügyi szolgáltatás, dinamikusan nőtt a magánszolgáltatók kínálata és kereslete. Szerinte az egészségügyi rendszer régóta esedékes fordulata egyszerre indult meg az állami és a magánszektorban. Azt is kijelentette, hogy „egészségügyi állapotot döntően meghatározó túlzott testsúly, a függőségek és az elavult táplálkozási szokások a fiatal és jól képzett nemzedékeknél tiltólistára kerültek. A magyar középosztály megkezdte az átállást az egészséges életmódra.”

.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük