Skip to content

Egy pár napos csecsemő is felkerült a koronavírus magyar áldozatainak listájára

444.hu figyelt fel rá, hogy a koronavirus.gov.hu kormányzati oldalon, a járvány halálos áldozatainak listáján egy pár napos csecsemő is szerepel; ő a járvány 30 090. áldozata. A gyerek a hétvégi eseteket és elhunytakat összesítő adatközléssel került fel az oldalra.

444 olvasója arra hívta fel a figyelmet, hogy a csecsemőnél az alapbetegségnél korábban azt tüntették fel, hogy „hirtelen csecsemőhalál, oxigénhiányos állapot, újraélesztést követő szervkárosodás”. Ezt utóbbit később hirtelen csecsemőhalálra módosították.

Idén áprilisban két, egy év alatti koronavírusos beteg halt meg Magyarországon. Egyikük három hónapos volt, örökletes izombetegségben, úgynevezett MLASA-szindrómában, mitokondriális izombántalomban szenvedett. A másik nyolc hónapos volt. Róla Müller Cecília országos tiszti főorvos azt mondta, hogy koronavírus-fertőzött volt, de a halálát bizonyítottan nem a vírus okozta, hanem Meningococcus okozta vérmérgezés.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. a
    2021.09.14. 17:16

    Az én szegény muskátlim is a koronavírusba pusztult bele.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük