A Diósgyőri vár megújulása a város turizmusának jó, de az ott lakóknak nem annyira – ezzel a felütéssel fogadta Varga Andrea a legutóbbi polgármesteri körzetbejárás vendégeit a Lovagi Tornák Terénél. Az alpolgármester hozzátette, hogy feszültségekkel járnak a munkálatok és nagyon sok múlik azon, hogyan alakulnak majd a vár környéki fejlesztések.

A lakossági visszajelzések tolmácsolása folytatódott: a díszburkolat – amit a terület kapott – nem bírja a forgalmi terhelést. A nagyobb probléma viszont az, hogy az egykori Diósgyőri Várfürdő területének nagyjából a felét „elvette” a rendezvényhelyszín, a strand pedig azóta is funkciótlan.

A „királynék fürdője”

A helyiek nagyon szeretnének újra a vár lábánál fürdőzni. Ők már egy teraszos megoldással kiépített wellness-komplexumot vízionálnak, amelyet nem tart ördögtől valónak sem Veres Pál polgármester, sem Szunyogh László főépítész. Varga Andrea ugyanakkor megjegyezte, hogy már a folyamat elejétől kezdve be kell vonni a helyieket: közösségi gondolkodás útján alakuljanak a tervek…

minap.hu