Ma. 4.Miskolci Pink Piknik. Vissza a gyökerekhez, a Mi Hazánk is ott lesz…

MA, 10:00 UTC+02–17:00 UTC+02

4.Miskolci Pink Piknik

Csanyik-völgy (5, 15)

Negyedik alkalommal rendezik meg a Miskolci Pink Pikniket a helyi LMBTQ közösségnek

a 4. Miskolci Pink Piknik újra visszatér a gyökerekhez. A Pink Piknikek a magyarországi LMBT közösség első nyilvánosan megszervezett eseményei, a Budapest Pride felvonulások előzményeiként a hazai meleg mozgalom előfutárának tekinthetőek – számoltak be a pride honlapján az eseményről.

Az első Pink Piknikre még 1992. szeptemberében került sor, a Hármashatár-hegyen, mintegy 300 fő részvételével. A későbbiekben, a 2000-es évek elejéig több helyszínen is megrendezték, egy idő után már az LMBT fesztiválok részeként. Ezt viszi tovább a Miskolci Melegek Baráti-köre az idén megrendezendezett eseménnyel immáron negyedik alkalommal. Mint írják, az utolsó hasonló esemény óta felnőtt egy újabb generáció, nekik szeretnének megőrizni a hagyományt és átadni a stafétát ezzel az eseménnyel.

Facebook esemény: https://fb.me/e/2dcCjzdWf

A részvétel ingyenes.

Szimpatizánstalálkozóval tiltakozik a Mi Hazánk a miskolci Pink Piknik ellen

Az LMBTQ propaganda erősödése és erőszakos térhódítása elleni tiltakozásként szimpatizánstalálkozót szervezünk július 17-én, Miskolcon a Csanyik völgyben. A deviáns rendezvénysorozat részeként hirdetett Pink Pikniket először 1992-ben rendezték meg nyilvánosan, amit azóta a Budapest Pride felvonulások előfutárának tekintenek. Ezt a „hagyományukat” folytatva Miskolc egyik legkedveltebb kirándulóhelyét vették célba a szervezők, persze a jogszabályok adta kiskapukat kihasználva, hivatalos bejelentés nélkül.

A Mi Hazánk Mozgalom a deviánsok elleni tiltakozásképp jelen lesz a Majális park szabadtéri színpada mellett, ahol a nap folyamán találkozhatnak képviselőjelöltjeinkkel, politikusainkkal, megismerhetik céljainkat és elképzeléseinket.