Mióta egy fideszes kommentelő néhányat dekázott, és ezzel miniszter lett…

Mióta egy fideszes kommentelő néhányat dekázott, és ezzel miniszter lett, jogosan merülhet fel a kormánypárti beszélő fejekben, hogy az érvényesülés útja a határtalan hazaszeretet és a futballfanatizmus keverése lehet. Így aztán, akár ki van adva, akár nem, az a legbiztosabb, ha észveszejtve őrjöngenek. A permanens ideológiai háborúban pofon nem mehet rossz helyre, itt győzelmi kényszer, illetve már kényszerességi kényszer van, így aztán beleadnak apait-anyait (férfit-nőt).

A kezdetben még a magyar válogatottnak való szurkolásról szóló történet hamar elterelődött: Pride-zászlókkal hadakozó, térdelő focistákat gyalázó kommentelővé változtak miniszterek, államtitkárok és egyéb, eredetileg alapvetően közfeladatot ellátó bürokraták, egy játékból szellemi honvédő háborút csinálva.

Aki kritizál, az kussoljon

Az egész azzal indult, hogy a magyar válogatott a pótselejtezőn kijutott a 45 országos kontinens 24 csapatos viadalára, amire Szijjártó Péter azonnal nekiállt hőbörögni:

„A Fradi BL-csoportkörös.
Kijutottunk az EB-re.
Ma megnyertük a Nemzetek Ligája-csoportunkat.
Na akkor: a puffogók, a károgók, az örökös elégedetlenkedők, a futballt állandóan temetők, a bukott sportközgazdászok, a »minek kellenek stadionok?« jöjjenek elő most is, és mondják el, mi miért nem jó.
Mondjuk, az is elég, ha kánonban eléneklik, hogy az éjjel soha nem érhet véget.”https://444.hu/foci/2021/07/12/orjongesi-kenyszer-igy-epultek-le-a-kormanyzati-szereplok-a-foci-eb-alatt