Dédestapolcsány. A nagy zabálás

A kastély után a környező földek is az V. kerületi vállalkozóhoz kerültek Rogán feleségnek falujában. Dédestapolcsányban, Rogán Antal feleségének, Rogán Barbarának a falujában az utóbbi hónapokban fokozódó érdeklődést mutatnak a helyi ingatlanok iránt az V. kerületben működő menő vállalkozók, májusban a Serényi grófok eklektikus stílusban épült 5 ezer négyzetméter alapterületű kastélyát vette meg a hozzá tartozó 5 hektáros parkkal a Dunai Fedélzet Zrt. A vevő egy olyan üzletember, aki félmilliárd forintért jutott önkormányzati ingatlanokhoz átlagosan 30 százalékos árengedménnyel azokban az években, amikor Rogán Antal vezette az V. kerületi önkormányzatot – írja a Magyar Narancs.  Fotó. Archív

A Dunai Fedélzet Zrt. mögött Fintha-Nagy Ádám áll, a Dunai Fedélzet Zrt.-t pedig ugyanabba a lakásba jegyezték be, mint Fintha-Nagy ingatlanos cégét, amely több belvárosi önkormányzati ingatlannal gazdagodott.

A lap arról ír, ahhoz, hogy a dédestapolcsányi kastély Fintha-Nagy Ádámhoz kerüljön, elévülhetetlen érdemet szerzett a Le Roy. Co. Kft., amely az V. kerületben, a Bazilika környékén működtet éttermet.

A Le Roy Kft. 2019 augusztusától 2020. decemberig tartotta a kezét a kastélyon úgy, hogy arra vételi jogot szerzett, amivel nem élt, ennek köszönhetően azonban más addig nem tudta megvásárolni. Májusban azonban a vendéglátós cég lemondott szándékáról, átengedve a kastélyt Fintha-Nagy Ádám cégének.

A kastély adásvételében a Le Roy és a Dunai Fedélzet közötti együttműködésre több tényező is utal a lap szerint. A Dunai Fedélzet ügyvezetője Sztanó másik érdekeltségének, a Winestore Kft.-nek is ügyvezetője volt, a Le Roy-jal való munkakapcsolatát maga is elismerte. Ennél inkább megerősíti a kastély megszerzésében való együttműködésüket az a fejlemény, hogy Sztanó nem lépett le a színről a kastély eladása után.https://hvg.hu/ingatlan/20210622_kastely_V_kerulet_vallalkozo_Rogan_Antal