A Google sokat tud rólad – itt van 4 új módja, ahogy megvédheted mások elől

 

Fontos új funkciókat használhatunk a fiókunkban. Ezeknek köszönhetően nagyobb biztonságban vannak adataink.

Május hatodikán, a jelszavak világnapján (tényleg van ilyen) a Google biztonsági igazgatója, Mark Risher bejelentette, hogy

a cég lehetővé teszi a kétlépcsős azonosítás bekapcsolását felhasználóinak, amely nagyobb fiókbiztonságot garantál.

A funkció Magyarországon is elérhető. Az aktiválásához a Google-fiókunkba belépve a képünkre kattintva a Google-fiók kezelése menüpontot kell kiválasztanunk, majd a baloldalon a Biztonság fülre kattintva egy új felület jelenik meg.

Itt a bejelentkezési beállításainkban látjuk, hogy beállítottuk-e a kétlépcsős azonosítást. Itt eldönthetjük, hogy a telefonunk segítségével, vagy kiküldött egyszer használható kóddal, esetleg telefonhívással szeretnénk az azonosítást kérni.

A funkció abban segít, hogy ha esetleg mások megszerzik a jelszavunk, még mindig biztonságban tudjuk az adatainkat.

Továbbá a cég arra is felhívta a figyelmet, hogy a Youtube- és helyelőzmények mellett az internetes és alkalmazástevékenységeinket is törölhetjük. Ennek akkor lehet jelentősége, ha más (egy családtag, kolléga) is hozzáfér a telefonunkhoz vagy laptopunkhoz. Ilyen esetben, könnyen megnézheti böngészési előzményeinket – kivéve, ha ezt is külön jelszóval védjük.

Ennek mikéntjét az amerikai Forbes egy újságírója mutatta be hétvégi cikkében. Ott szombattól lehet használni ezt a funkciót, az általa ismertetett formában ez itthon még nem elérhető. Viszont már mi is kikapcsolhatjuk az előzményeink követését az erre kijelölt oldalon.https://forbes.hu/uzlet/a-google-sokat-tud-rolad-itt-van-4-uj-modja-ahogy-megvedheted-masok-elol-hogy-pontosan-mit/?utm_source=Forbes+Espresso+h%C3%ADrlev%C3%A9l&utm_campaign=07004622b8-EMAIL_CAMPAIGN_5_19_2021_15_8&utm_medium=email&utm_term=0_5d6f550842-07004622b8-56945581&ct=t(N_COPY_02)