Kínos videó terjed az interneten Orbánról: egy mondatot alig bírt helyesen összerakni

Nagyon kínos videót szúrt ki az interneten a Nyugati Fény.

A napokban a Fidesz azzal támadja Karácsony Gergelyt, hogy Orbán Viktorhoz képest mennyire szegényes az angol nyelvtudása. A kritikát feltehetően arra válaszul szánhatták, hogy a főpolgármester egy interjúban megjegyzést tett a miniszterelnök testalkatára (“alacsonynak” és “kövérnek” nevezte, végül bocsánatot kért).

Karácsony később egy Facebook-posztban elismerte: valóban jobb lehet Orbán angolja az övénél, ő ugyanis csak középfokú nyelvvizsgát szerzett az egyetemen, Orbán ellenben “Angliában szerzett annak idején Soros-ösztöndíjat”.

Nos, nem tudjuk, pontosan hogy beszéli a főpolgármester az angolt, de nehéz elképzelni, hogy rosszabb lenne Orbánnál, legalábbis ha abból a videóból indulunk ki, amit a Nyugati Fény szúrt ki az interneten. Orbán a videóban arról beszél (pontosabban próbál beszélni), hogy a magyarok nem akarják, hogy migránsok jöjjenek Európába, ellenben azt szeretnék, hogy azok is menjenek el, akik már itt vannak. Mindezt nagyon zavarosan, akadozva, és több nyelvtani hibával adta elő.

A videót magyar felirattal is ellátták, hogy érzékeltessék, mekkora zagyvaságokat hordott össze Orbán angolul a “tárgyalóképes nyelvtudásával”.