Skip to content

Miskolc. A Z!EMEMi is felült ennek az alvilági módszernek. Ha leköp a pék, nem eszem többet kenyeret?

Miskolc. A Z!EMEMi is felült ennek az alvilági módszernek. Ha leköp a pék, nem eszem többet kenyeret?

Jézus a komcsi, Jézus a libsi

A Z!ENEMi legújabb blaszfémisztikus dalának részlete

A Z!ENEMi egy miskolci zenekar. A második albumukról az első megosztott szám videoklipje töri és zúzza össze mindazt, ami a keresztényeknek szent. A vallásgyalázó, keresztényellenes track egyik pillanatról a másikra népszerű lett. Szívem szerint nem népszerűsíteném a blaszfémia harcosait, de a lelkiismeretem azt diktálja, hogy rámutassak az őszinteségbe csomagolt nettó hazugságra

A Z!EMEMi is felült ennek az alvilági módszernek. Az „A Király” címre hallgató legújabb számuk, amit a napokban osztottak meg, lényegében valós tényeket sorakoztat fel egymás után. (A hitoktatók erősen küzdhetnek a nóta hallatán a bennük megszülető pedagógiai kísértéssel: ha ezt a klipet megmutatom az osztályban, bizonyára trendibben tudok majd Istenről beszélni.)

De semmit sem ér a tények egymásutánja, ha a konklúzió végül hamis képet mutat. Én teljesen megértem, hogy a mindent az őszinteség jegyében alkotó csapat kiakad a keresztények sok esetben szégyellni való életvitelén, és megír egy ilyen fonák üzenetű dalt. Igen, minden embernek, a kereszténynek is van hová igazodnia. De – hogy egy kedves, idős barátomat idézzem – ha leköp a pék, nem eszem többet kenyeret?

„Jézus komcsi, Jézus a libsi, Jézus a hippi, Jézus az emszí, Jézus a zsidó, Jézus a cigány, Jézus a tanár, Jézus a király!”

.https://vasarnap.hu/2021/03/19/jezus-a-komcsi-jezus-a-libsi/



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2021.03.20. 23:46

    drága kenyér

  2. Névtelen
    2021.03.21. 20:39

    És ez a „nagyon komoly” emberke Veres „Konzervatív-templombajárok-független” polgármester FŐTANÁCSADÓJA??? Hová tudnak még lejjebb…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük