Harry herceg és Meghan Markle interjújában felmerült, Markle származásával kapcsolatos megjegyzések aggasztóak, és a királyi család tagjai beszélni fognak erről, közölte a Buckingham Palota kedden, írja a BBC.

Fotó: HASAN ESEN/Anadolu Agency via AFP

Ez volt a Palota első reakciója a hétvégén megjelent interjúra, melyben Oprah Winfrey vendégeiként Harry és Markle hosszan beszélt azokról az ellenséges viszonyokról, melyeket a királyi családon belül tapasztaltak. Markle többek között arról beszélt, hogy a királyi család nem akart hercegi rangot adni fiúknak, és a családi beszélgetések egyikén az egyik családtag aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy mennyire lesz sötét a gyerek bőre. 

A Palota közleménye szerint a történtekkel kapcsolatban a visszaemlékezések eltérhetnek, de az interjúban felmerült kérdéseket nagyon komolyan veszik. Kitértek arra is, hogy elszomorította őket, hogy mennyire nehéz volt ez a pár év a házaspár számára.

Várható volt, hogy a királyi család is megszólal az interjú miatt, mert az elmúlt másfél napban óriási volt már a nyomás a Buckingham Palotán. Harry herceg azóta annyit megerősített Winfrey-nek, hogy nem Erzsébet királynő vagy Fülöp herceg fejezte ki a gyerek bőrszínével kapcsolatos aggodalmát.

A BBC információi szerint a királyi család tagjai az elmúlt napokban több válságtanácskozást is tartottak az interjú miatt.