Még vizsgálódnak. Halálos rally baleset a Bükkben (2020 augusztus 15)

A balesettel kapcsolatban halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség gyanúja
miatt folytatott nyomozás jelenleg is folyamatban van -tájékoztatta az eszakhirnok.com-ot a rendőrség

A Rally1-es kategóriában versenyző Dudás Gergő, Tóth Zsolt páros autója lesodródott az útról, a navigátor olyan súlyosan megsérült, hogy mentő szállította el, de nem sikerült megmenteni az életét. Tóth Zsolt 48 éves volt. Dudás nem sérült meg komolyabban, de sokkos állapotba került.

Zsolt régóta tagja a ralis társadalomnak, halála óriási veszteség mindannyiunk számára. Az MNASZ vezetősége, versenyzők, csapattagok és a ralis társadalom minden tagja együttérez a versenyző hozzátartozóival, és ezúton őszinte részvétét fejezi ki Tóth Zsolt közvetlen családjának

– írta Facebook-oldalán a korábban a MNASZ, amely szerint a baleset körülményeit a rendőrség bevonásával vizsgálják.

Holczer Dániel navigátor a baleset után a Kossuth Rádiónak azt mondta, szörnyű tragédia történt, ami nagyon ritkán, de előfordul. “A világ legbiztonságosabb autóival versenyzünk, azt kell, hogy mondjam, hogy méltó körülmények mellett, olyan biztonsági terv, betartott és betartatott biztonsági követelmények mellett, amelyek mellett százezerből egyszer, de sajnos előfordulhat. Nincs garancia. Zsolttal most olyan tragédia történt, ami, azt gondolom, hogy évtizedenként egy sajnos előfordul és megtörténik.”