Nyugi a lányok maradtak…A negatív változások átszervezésre, racionalizálásra kényszerítette a 45 fős létszámmal dolgozó MIKOM-ot is

Tisztelt eszakhirnok.com

Érdeklődésére a következő választ tudjuk adni:

 

Olvasóink úgy tudják, 10 munkatársat elbocsátottak a Mikom-tól. Mi ennek az oka, várható-e, hogy folytatódik a leépítés?

 

„A Covid-19 járvány miatt a gazdasági környezetben történő negatív változások átszervezésre, racionalizálásra kényszerítette a 45 fős létszámmal dolgozó MIKOM-ot is úgy, mint az országban sok más helyen, ebben a szektorban. 4 fő munkavállalóval csökken a dolgozói létszám, illetve a céggel szerződésben álló külsős munkatársak felé lévő megrendeléseket, minimalizálni kényszerül a MIKOM. További leépítés akkor lenne elképzelhető, ha a jelenlegi gazdasági helyzet tovább romlana.

 

Milyen önkormányzati cégeknél várhatóak hasonló leépítések?

Minden önkormányzati cég esetében a menedzsment feladata a dolgozói létszám kialakítása. A mindenkori gazdasági helyzet befolyásolhatja azt, hogy mekkora létszámmal tud gazdaságosan működni az adott vállalat. Ha a jelenlegi nehéz gazdasági időszak a Covid járvány miatt tovább romlana, akkor a cégvezetők arra is kényszerülhetnek, hogy változtassanak a dolgozói létszámon.

Fotó: Mikom archív