Emlékszel még, milyen volt a legutolsó offline jógaórád? Nem? Megpróbálom elképzelni.

Megérkezés előtt talán éppen azon bosszankodtál, hogy nem is lehetne rosszabb helyen ez a jógaterem, itt SOHA nem lehet parkolni, ha reggel jössz azért, ha munka után akkor meg azért. Vagy épp megint kimaradt egy busz, és már csak pár perced maradt átöltözni, előkészülni, ah, mennyire utálod ezt az utolsó utáni percben érkezést, az oktató is furán méreget, mikor zihálva veszed le a cipőd az előtérben. Vajon egy mosdókör még belefér?!

Aztán a terembe lépve kezd már oldódni az egész napos feszkód, ahogy szép csendben leteríted a matracot oda, ahol még maradt pár négyzetméter, hát nem igaz, ezen az órán mindig eennyien vannak? Jaj, és megint itt az a szőke abban az apró sortban, a szégyentelen, miért nem vesz fel rendes hosszúnadrágot?!
Vagy miért is járnak ide ilyen magas pasik? Tőlük nem látod rendesen a tanárt, és azért néha oda kell pillantanod a Napüdvözletnél. Na mindegy is, lélegezz, lélegezz, mindjárt keződik.

kép: freepik.com

A ráhangolódásnál már valóban kezd lassulni a légzésed, nem érdekel már se a közlekedési mizéria, se a többi gyakorló, megérkeztél. A mozdulataid már magától értetődőek, nem is kell figyelned az oktatódra, a hangja visz, nem is koncentrálsz már különösebben. Az erősítő részben érzed minden porcikádat, érzed, hogy élsz, hogy tényleg ura vagy a testednek. Az utolsó nagy nyújtózásokban szinte benne is maradsz, és észre sem veszed, hogy már a relaxációhoz készültök. Fekszel a matracodon, ott van benned az elmúlt 90 perc minden rezgése, lassan áramlik szét a testedben, és már csak a mellkasod emelkedését és süllyedését figyeled, kilégzés-belégzés…

Csend lett. Lassan sétálsz ki az öltözőbe. A mozdulataid megfontoltak, kontrolláltak, sehol sincs már a másfél órával ezelőtti kapkodás. Magadba mélyedve pakolod el a cuccaidat, talán még megiszol egy csésze teát kifelé menet atöbbiekkel Vagy nem. Hazaindulsz, és magaddal viszed a BÉKÉT.

Ugye valami nagyon hasonló?

Hiányzik? Elmeséled?https://yogapop.hvgblog.hu/2021/02/19/emlekszel-meg/