No comment!!
 
Ezzel a helikopterrel kivételesen nem Szijjártó szállt le tavaly nyáron, az őriszentpéteri Pajta étterem udvarán ebédelni. De ettől még nem vidámabb a történet. A helikoptert ugyanis egy “portyázó fürkész” vette nyáron, A JÁRVÁNY ELSŐ HULLÁMA UTÁN, MIUTÁN KÍNAI MASZKOK BEHOZATALÁVAL KERESHETETT alsóhangon 300 MILLIÓT.
A helikoptert birtokló céggel Merkely doktor kötött szerződést a SOTE részére úgy, hogy CSAK TŐLE KÉRTEK AJÁNLATOT maszkokra és védőfelszerelésre. Így természetesen versenyről szó sem lehetett, ennek megfelelően a cég hatalmasat kaszálhatott. A piacot jól ismerő szereplők szerint az AKKORI (a járvány miatt sokkal magasabb) PIACI ÁRAKKAL SZÁMOLVA IS KB. 50% HASZONNAL adhatta a SOTE-nak a maszkokat, mintegy 300 milliót keresve.
Majd a sikeres üzleten felindulva vett is egy helikoptert. Igaz, a jármű nem fiatal (1979-es), de a repült órától és a felszereltségtől függően 100-150 millió forintba kerülhetett – a járványon, versenytárs nélkül keresett pénzből még sokszor repülhet vele vidéki elegáns éttermek udvarára ebédelni.
A Kromat Kft. ugyan tipikusan orbáni „portyázó fürkész” cég – abban az értelemben, hogy verseny nélkül keresett rengeteget a járványon. Annyiban egy fokkal kedvezőbb a kép a többinél, hogy itt legalább nem háromszoros-négyszeres áron dolgoztak, mint a lélegeztetőgépeknél, megelégedtek a másfélszeres haszonnal. Másrészt a cég ugyan orvosi eszközöket nem, de speciális laboreszközöket forgalmaz, nem is kicsi forgalommal, így legalább VALAMI köze van az egészségügyhöz. (Szemben sok más portyázó céggel, akik úgy kaptak sok milliárdos megbízásokat pl. lélegeztetőgépre, hogy semmilyen ilyen tevékenységet, sőt más tevékenységet sem folytattak előtte). Ezzel az egyetlen biznisszel viszont többet keresett, mint 2019-ben az egész évben, amikor 98 millió volt a nyeresége.
A miniszterelnök sokszor hasonlítja háborúhoz a járványt. Abban biztosan igaza van, hogy a valódi háborúban is vannak vállalkozók, akik degeszre keresik magukat mások nyomorán.
A SOTE közbeszerzés részleteit itt találhatja: