Csöbör Katalinék egy szívet rajzoltak, a lakóknak egy időben kellett együttműködniük

Nyolc emeletnyi szívvel ünneplik a Valentin-napot Miskolcon egy társasház lakói! Az akciót a Nő a Siker Alapítvány találta ki és szervezte meg, a panelházban élők szerves közreműködésével.

 

Nyolc emeletnyi szív Valentin-nap alkalmából Miskolcon

A lakóknak pontosan egy időben kellett le- és felkapcsolni a lámpát. Fotó: Nő a Siker Alapítvány

 

A bérházban lakó valamennyi család együttműködésére szükség volt a sikeres megvalósításhoz. Voltak ugyanis, akiknek fel-, és voltak, akiknek le kellett kapcsolniuk a világítást, hogy kirajzolódjon a homlokzaton a gigantikus szív.

„Összesen 30 avasi család vett részt az akcióban, mindenekelőtt nekik szeretném megköszönni a közreműködést” – kezdte Csöbör Katalin, a Nő a Siker Alapítvány alapítója. „A kirajzolt szívvel szerettük volna felhívni a figyelmet a szeretet erejére. Úgy gondolom, ez most különösen időszerű és aktuális, hiszen a koronavírus miatt bevezetett korlátozó intézkedések már sokunkat megviselnek, de ki kell tartanunk, hiszen minket szolgálnak, a mi egészségünket védik ezek a rendelkezések.”

 

Nyolc emeletnyi szívvel köszöntötték Miskolcon a Valentin-napot

A lakóknak egy időben kellett együttműködniük: azaz le- és felkapcsolni a lámpákat
Fotó: Nő a Siker Alapítvány

 

Csaknem egy hónapig szerveztük az akciót. Más lépcsőházak is szerettek volna bekapcsolódni az akcióba, de minden bérházban volt egy-két olyan lakás, ahol nem találtuk meg a tulajdonost, így azokat a terveket el kellett vetnünk” – magyarázta Matiscsák Éva, a Nő a Siker Alapítvány kuratóriumi elnöke. „Az akció alapötlete a házasság hetéből indult ki, de egyfajta figyelemfelhívásként is szolgálhat a Valentin-napra.”

A kirajzolódott szív messziről is jól látható volt. A szervezőknek éppen azért esett a Miskolc Testvérvárosok útján lévő lépcsőházra a választásuk, mert a panelház két forgalmas út mellett fekszik.