Újpest – DVTK 1-0 (0-0)

Újpest – DVTK 1-0 (0-0)

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában az első félidőben nem esett gól az Újpest – DVTK mérkőzésen. A második félidőben a hazaiak szerezték meg a vezetést, a DVTK mindent egy lapra feltéve támadott, és Banai bravúrt mutatott be, a kapufa is velük volt, így nem koronázta siker az erőfeszítéseket.

 

OTP Bank Liga 21. forduló

Újpest FC – Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Bogár Gergő (Szalai Balázs, Huszár Balázs; Németh Ádám, Farkas Ádám)
ÚFC: Banai – Pauljević, Kastrati, Ristevski, Antonov – Csongvai, Onovo – Simon K., Mitrović, Stieber Z.  – Tallo. Vezetőedző: Michael Oenning.
DVTK: Malenica – Grgić, Milović, Hegedűs J., Soldo, Marin – Shestakov, Iszlai, Márkvárt – Dražić – Vaněček. Vezetőedző: Zoran Zekić.

Csere: Vaněček helyett Ivanovski a 46., Simon K. helyett Beridze a 64., Iszlai helyett Grozav és Grgić helyett Suljić a 72., Stieber Z. helyett Katona Má. és Mitrović helyett Szakály P. a 82. percben.
Sárga lap: Iszlai a 15., Tallo a 49., Csongvai az 54., Szakály P. a 87. percben.
Piros lap: Tallo a 90+2. percben.
Gólszerző: Mitrović (1-0) a 60. percben.

Kulcspillanatok

60. perc: Tallo készítette le a labdát Nikola Mitrović elé, aki az ötös mellett a bal oldalon tolt egyet rajta, majd a hosszú oldali kapufa segítségével a hálóba lőtt, 1-0

 

Edzői értékelések

Michael Oenning: – Egyszer sem támadt az az érzésem, hogy bármi baj történhet ma az Újpesttel. Jól szervezettek voltunk, egyensúlyt teremtettünk a támadás és a védekezés között. A játékosok mindent megtettek a siker érdekében, Mitrović pedig a legjobbkor szerezte meg a vezető gólt.
Ezt követően tudtuk, hogy a DVTK mindent meg fog tenni az egyenlítésért, ilyenkor természetesen módon helyzeteket is kialakítottak.
Büszkék lehetünk arra, hogy egy hét alatt három győzelmet arattunk, ebből kétszer kapott gól nélkül.
Zoran Zekić: –  Egyik csapat sem nyújtott jó teljsítményt, mindkettő a másik hibájára várt ahelyett, hogy bátran játszott volna.
Sok labdát veszítettünk, így nem tudtunk tartósan birtokolni azt, amivel jelentősen megnehezítettük a saját dolgunkat, ráadásul egy bedobás után buta gólt kaptunk.
A második félidőben változtattunk néhány dolgot, ami azt eredményezte, hogy több helyzetet alakítottunk ki, de ez nem volt elég a győzelemhez.
Leginkább azt hiányoltam ma, hogy nem mutattuk meg a felkészültségünket. Nagy a nyomás rajtunk, de bátrabbnak kell lenni, és küzdeni az utolsó percig.