Az udvari határátkelőhely rendőrkutyái pusztultak el, de a hírekkel szemben nem mérgezéstől.

Eredetileg állatkínzás miatt indított nyomozást a Pécsi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen az Udvar Közúti Hatátkelőhelyen elpusztult rendőrkutyákkal kapcsolatban, majd több hírportálon jelent meg olyan információ, amely szerint az ebek mérgezés következtében pusztultak el – írja a police.hu.

A Blikk három nappal ezelőtt azt írta, hogy három, összesen hatmillió forint értékű rendőrkutya pusztult el a határon, amíg gazdájuk, Sz. Erika zászlós autójában vártak bevetésre. Az eset még tavaly szeptember 4-én történt. A lap azt írta, hogy a kutyákat nyitott csomagtartó mellett hagyta ott gazdájuk, mivel máshová parancsolták át, és valószínűsítette, hogy a kutyákat megmérgezték, sőt azt állították, hogy a tettes a csomagtartót is rázárta a kutyákra.

A rendőrségi oldal azonban tisztázza, hogy a nyomozás során elkészült két különböző toxikológiai szakértői vélemény alapján az állatok halálát nem mérgezés okozta. A kirendelt igazságügyi állategészségügyi szakértő megállapította, hogy hőguta által bekövetkezett fulladás miatt pusztultak el.

A rendőrök az ügy iratait a további eljárás lefolytatása céljából elküldték a kaposvári ügyészségnek