Hatvani Olivér. Elkötelezett híve vagyok a sportoknak…

– A márciusi leállás során megnéztem egy online bemutatót, amit az egyik budapesti társasjátékos kávézó tartott – emlékszik vissza a MIKOM ügyvezetője, Hatvani Olivér, aki a Flippergyár tulajdonosaként csöppent a modern társasjátékok világába. – Hamar megtetszett a dolog. Elkötelezett híve vagyok a sportoknak, ami szerintem egy tőről fakad a játékossággal, így hamar beszippantott a modern társasok világa.

Hatvani Olivérnek több kedvenc játéka is lett az utóbbi egy év során. – Számos nagyszerű társast kipróbálhattam, ezek közül nehéz abszolút favoritot mondani, de talán a Mr. Jack Londonban fogott meg leginkább. Ez egy kétfős játék, ami Sherlock Holmes világába kalauzol. Az egyik fél bűnözőt alakít, ellenfele pedig nyomozót. A gyilkos célja, hogy kiléte az utolsó pillanatig homályban maradjon, és elvegyüljön a nyolc gyanúsított között.

A vágóként dolgozó Török Nórát a bátyja ismerteti meg újabb és újabb társasokkal. – A rajongás gyerekkorban indult a memóriafejlesztő játékokkal és a Gazdálkodj okosan!-nal. Általában bátyám követi, mik az új megjelenések, és ő szelektál.

Nóráék kedvenc társasa jelenleg egy western hangulatú partijáték. – A Bang! szerintem nagyon izgalmas: több karakter verseng titkos célokkal – bandita, seriffhelyettes, renegát –, és nem bízhatunk csupán a megérzéseinkben, mert mindenki nyerni szeretne.

Ficsór-Kis Alicia, a Miskolc Televízió felelős szerkesztője inkább gyerekek szórakoztatása, fejlődése érdekében vesz játékokat, de úgy tapasztalja, a felnőttek is szívesen leülnek egy-egy partira. – Két lányunk van, 6 és 12 évesek. Most vannak abban a korban, hogy már lehet velük közösen is játszani. A Monopolynak számos változatát megvettük, de olyan kártyajátékok is előkerülnek, mint például a Dobble. Bár viszonylag kevés szabadidőnk van, heti kétszer minimum játszunk – ez az egyik olyan időtöltés a vacsora mellett, ahol együtt van a család.

minap.hu