Balogh Sanyi…Drága ingatlanokat szerzett a közvagyonért felelős miniszter, de nem tudni, hogyan

Azért is különös, hogy Bártfai-Mager ködösít a vagyonnyilatkozatában, mert éppen ő az, akinek nem is olyan régen még a tavalyi dokumentum miatt magyarázkodnia kellett. Tavaly év végén a hvg360 bukkant rá két olyan földterületre Szerencs közelében, Mezőzombornál, amihez a miniszter csere útján jutott hozzá, ám az nem szerepelt a tavalyi vagyonnyilatkozatában.

Azokban a földekben ráadásul a másik tulajdonos egy Sz. Ádám nevű férfi volt, aki Bártfai-Mager korábbi férjéhez, a jelenleg költségvetési csalás és befolyás vásárlása miatt körözés alatt álló Balogh Sándorhoz, a vizes vébé egykori gazdasági igazgatójához köthető. Akkori cikkünk hatására Bártfai-Mager elismerte, hogy hibázott és javította a vagyonnyilatkozatát.

Szerencs közelében nem csak a miniszter azon földjei voltak, amiket a mezőzombori területekre elcserélt, hanem volt férjének, Balogh Sándornak is ott van a bázisa. Márpedig amikor 2019-ben sajtónyilvánossá vált, hogy a miniszter exférjét milyen ügyek miatt körözik, Bártfai-Mager Andrea kiadott egy közleményt, amiben azt hangsúlyozta: húsz éve elvált Baloghtól, nincs vele semmilyen közös gazdasági vagy üzleti érdekeltsége. Csakhogy ugyanezt nem mondhatja el magáról Mager két mezőzombori földjében tulajdonostársként jegyzett Sz. Ádám, aki a Balogh ellen folyó nyomozás során is képbe került. Nem világos, hogy Bártfai-Mager miért egy olyan személlyel volt a földügyletben tulajdonostárs, aki Baloghhoz ilyen szorosan köthető.https://hvg.hu/360/20210203_Draga_ingatlanokat_szerzett_a_kozvagyonert_felelos_miniszter_de_nem_tudni_hogyan