Skip to content

A magyarok többsége 20 fokos szobában alszik

A magyarok többsége 20 fokos szobában alszik

 

A legtöbb magyar 20 fokos hálószobában alszik az E.ON megbízásából készült reprezentatív felmérés szerint. Az ennél hidegebbet csak kevesek szeretik Magyarországon.

Az adatok alapján a magyarok 21 százaléka alszik 20 fokban, 19 fokban már csak 6, 18 fokban pedig mindössze 4 százaléka. A nemzetközi felmérés szerint 20 fokban alszanak legszívesebben a svédek és a csehek is, ők is ezt a hőmérsékletet állítják be leginkább éjszakára.

A magyarok közül a megkérdezettek 11 százaléka válaszolta azt, hogy 25 fokos vagy még annál is magasabb hőmérsékletet kedveli alvás közben. Nemzetközi összehasonlításban a legmelegebb hőmérsékletet a törökök választották: náluk 30 százalék szavazott erre a lehetőségre, de a románok 15 százaléka is szereti, ha meleg van a szobában éjszaka.

Az angolok esetében jött ki a legmeglepőbb eredmény: náluk minden ötödik válaszadó azt mondta, hogy

a 15 fokot vagy a még hűvösebbet kedveli alvás közben.

Az eredmények az „Élet Európában” című tanulmány részét képezik. A vizsgálat során összesen mintegy 10 000 embert kérdeztek meg Dániában, Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Romániában, Svédországban, Csehországban, Törökországban és Magyarországon.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük