Miskolc.  Operafeszt. Leállt a városházi kommunikáció?
Tisztelt Sajtó!   Mit lehet arről tudni, hogy nem lesz Operafesztivál sem az évben ? Igaz-e az az info, hogy az Operafesztiválnak egy 3 fős stáb dolgozik egész évben?

Tisztelettel
eszakhirnok.com
Erre a kérdésre még nem jött válasz
Az Északmagyar ezt írja

A „mennyiből” és a „miből” tavaly is kérdés volt: Veres Pál újonnan megválasztott polgármesterként kormányzati szintű tárgyalásokat folytatott. Az Északnak akkor erről a városháza azt nyilatkozta: „a városvezetés célja, hogy az évtizedes eredményeket – a kultúra területén is – megőrizze Miskolcnak, még akkor is, ha erre a korábbinál sokkal szűkebb költségvetési lehetőségei vannak a városnak”. Hogy sikerrel járt volna ezeken a megbeszéléseken, arról nincs tudomásunk. Igaz, sajnos nem is kellett támogatás, miután a pandémia miatt a huszadik operafesztivált nem tarthatták meg.

Tavaly, a fesztivál jövőjével kapcsolatban újabb szempontot hozott szóba Simon Gábor, a Veres Pál közgyűlési többségét adó Velünk a Város frakció vezetője. Az Északnak azt mondta: a városstratégiai fejlesztési programmal és a készülő új kulturális koncepcióval összefüggésben merült fel: úgy kell-e ezután is működtetni a miskolci operafesztivált, mint eddig, vagy más formában? Ugyanabban a cikkünkben azonban a városháza közleményét is idéztük: „szó sincs a Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. felszámolásáról”.