Kriza Ákos temetése: a járvány miatt így vesznek végső búcsút Miskolc egykori polgármesterétől

Dr. Kriza Ákos / Fotó: Kriza családDr. Kriza Ákos / Fotó: Kriza család

Szombaton vesznek végső búcsút Kriza Ákostól, Miskolc sokak által szeretett és tisztelt egykori polgármesterétől a járványügyi szabályok betartásával.

Ahogy a Blikk is megírta, január 18-án,56 éves korában, hosszan tartó, küzdelmes betegség után elhunyt dr. Kriza Ákos, Miskolc város volt polgármestere. A fideszes politikustól Orbán Viktor is nyilvánosan, a Facebook-oldalán búcsúzott. Kriza Ákos kilenc éven át, 2010-2019 között vezette polgármesterként Miskolcot, amikor is egészségi okokból visszavonult a politikától. Hosszú ideje küzdött betegségével, amelyet méltósággal viselt.

Kriza Ákos családja csütörtökön közleményt adott ki, amelyben a temetés körülményeiről írnak.

 

„A gyászoló család köszöni a rengeteg részvétnyilvánítást és együttérzés-kifejezést, amely a tagjaihoz külön-külön és együttesen is érkezett. Sokan szeretnék az utolsó útján is elkísérni Dr. Kriza Ákost, amelyet – sajnos – a járványhelyzet szigorú szabályai nem tesznek lehetővé” – írják.

„Azonban mindenkinek, aki tisztelte és szerette Miskolc volt polgármesterét, lehetősége van január 30-án, szombaton reggel 9.00 és 11.00 óra között a ravatalánál leróni a tiszteletét egy szál virággal Miskolcon, az Evangélikus templomban, az evangélikus udvarban” – folytatódik a család közleménye.

 

Hozzáteszik: a gyászszertartás és a végső nyugalomra helyezés szertartása zártkörű, amelyen a járványügyi szabályozások miatt csak a személyes meghívóval rendelkezők vehetnek részt.