NBZM. Megszűnik az 1-es és az 1B-s busz.

Megszűnik az 1-es és az 1B-s busz. Ez biztos, hogy sok utasnak (finoman szólva) nem fog tetszeni: ez az első benyomásunk, amikor a miskolci közlekedési vállalat, az MVK Zrt. tervezett menetrend-változtatását olvassuk. Így is tömeg van csúcsidőszakban a buszokon, most elképzeljük, milyen lesz, ha az 1-es busz helyett a villamoson vagy több átszállással kell munkába, iskolába vagy hazajutni. A teljes tervezet –a további változtatásokkal együtt – megtalálható az MVK honlapján, és még lehet véleményezni. A cég ígéri, figyelembe veszik az utasészrevételeket a végleges menetrend kialakításakor.

Január helyett március

Az eredeti tervek szerint januártól vezették volna be az új menetrendet, ám az időpontot átcsúsztatták március 1-re. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) miskolci szervezete szerint is jobb lenne a terveket továbbgondolni, és május környékén bevezetni az újat. Úgy látják, több helyen is volna mit változtatni a nyilvánosságra hozott elképzeléseken.

A közlekedési vállalatot is magába foglaló Miskolc Holding Zrt. információink szerint eredetileg 20–25 százalékos (szakszóval élve) futásteljesítmény-csökkentést szeretett volna elérni a miskolci közlekedésben, végül az önkormányzat a közszolgáltatási szerződésben 5 százalékos csökkentést írt alá. Fejér Balázs, a VEKE miskolci tagszervezetének vezetője szerint a tervezet egyes területeken egészen jó eredményeket hozhat, de nem mindenhol.

– Az év utolsó napjáig dolgozott a munkacsoport, amelynek feladata az új vonalhálózat alapjainak lefektetése volt – mondta lapunknak. A munkacsoportba őket is meghívták, valamint az MVK szakemberein kívül egy külső tanácsadó és egy budapesti közlekedéstervezéssel foglalkozó cég dolgozott ki javaslatcsomagokat az utas­számlálásokra és az online felmérésekre támaszkodva. boon.hu infó