Skip to content

Beletoltak egy kis pénz , aztán eladták a Diósgyőrt

Egy két hete alapított cég lehet a Diósgyőri VTK új tulajdonosa, a háttérben a Hódúttal.

Új tulajdonosa lett a Diósgyőri VTK-nak – közölte a klub. Korábban a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Dereszla Borászatot és a Hell energiaital gyártóját emlegették vevőjelöltként. Pontos céghálót egyelőre nem látni, csak a Diósgyőr honlapján lévő cikk alapján mondhatjuk azt:

az új tulajdonos a Borsodi Sport Holding Kft., egy alig két hete, 2020. december 22-én alapított, budapesti székhelyű, a hivatalos cégirat szerint vagyonkezelő cég.

Ennek az egyik tulajdonosa Magyar Mátyás, akit a DVTK honlapja a Fájdalom Ambulancia magánorvosi központ vezető szakorvosaként említett – neki az Opten adatbázisa szerint minősített többségű befolyása van a cégben. A másik tulajdonos pedig a tiszakécskei székhelyű Hódút, Varga Károly cége, akit úgy mutattunk be, mint „a tiszakécskei árnyékmilliárdos, Mészáros Lőrinc és Szíjj László mellett a harmadik legfontosabb NER-építőember”.

Az eddigi tulajdonos a vevőére hasonlító nevű Borsodsport Invest volt, ez pedig Leisztinger Tamás Arago Befektetési Holdingjához tartozik. Az Arago épp a napokban tolt bele 1,25 milliárd forintot a Borsodsport Investbe, amely már tavaly is több, mint 700 millió forintos mínuszban volt.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük