Életének 75. évében, december 29-én elhunyt dr. Tisza Tibor jogász, a miskolci önkormányzat Hatósági Osztályának korábbi vezetője.

Tornaszentjakabon született dr. Tisza Tibor 1946. május 28-án. Jogi diplomáját a József Attila Tudományegyetemen szerezte meg, majd bírói-ügyészi szakvizsgát tett. 1970. és 1976. között ügyészként dolgozott a Miskolci Városi és Járási Ügyészségen. Ezt követően az akkori Miskolci Járási Hivatal osztályvezetője volt 1977-től 1983 végéig. ’84. elején került a miskolci tanács V. B. Igazgatási Osztályára, ahol osztályvezetőként dolgozott az önkormányzatiság létrejöttét követően is, 1991-től immár a Hatósági Osztály vezetőjeként.

A közigazgatási rendszerváltással egyidejűleg pályáját a Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves Megyei Köztársasági Megbízotti Hivatalában folytatta.

A rendszerváltás kapcsán szükségessé váló közigazgatási jogi feladatok végrehajtásban elévülhetetlen érdemeket szerzett.

A hatósági igazgatás szinte minden területén jártas volt: az anyakönyvi ügyektől a hagyatéki ügyeken át, a gyámügyi és népességnyilvántartási szakterületek, a szabálysértési jog, a kisajátítási jog és az egyes engedélyezési eljárások – mind-mind kiváló kezekben voltak nála.

Az ügyfelekkel mindig korrekt jogász, a munkatársai, tanítványai számára pedig segítőkész, lelkiismeretes, emberi vezető, tanár volt.

Az első- és másodfokú igazgatási munkája elismerten példaértéket jelentett mindenki számára, aki az általa irányított egyes hivatali szervezetekkel kapcsolatba került.

Dr. Tisza Tibor tagja volt az Országos Jogi Szakvizsga Bizottságnak, a Közigazgatási Alap és Szakvizsga Bizottságnak, s elnöke az Állami Záróvizsga Bizottságnak. Mindezek mellett oktatott a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

Munkásságát 1995-ben Aranygyűrűvel, 2002-ben Magyary Zoltán Emlékéremmel is elismerték.