Amikor Borsa Miklós műsorvezetőt a nyílt utcán verték össze, mert köztévés volt, de volt, akit leköpködtek

Kérdésünkre, mit tud arról, milyen belső visszhangja volt a Szabad Európa MTVA-ról szóló cikkeinek, beszélnek-e ezekről az ott dolgozók, a volt munkatárs azt mondta, azokat, akik hisznek a Fideszben, elhivatottak, azokat ezek a cikkek nem érdeklik, azok pedig, akik egzisztenciális okokból maradtak, vagy azért, mert félnek, hogy nem tudnának máshol elhelyezkedni, nem mernek ilyen cikkekről beszélni, mert már nem tudják, kiben bízhatnak, nem kockáztatnak.

„Régebben volt hova menni, sok volt közmédiást felszívtak a kereskedelmi csatornák, egy időben még trófeaként is tekintettek rájuk, ma már ez nincs így, szűk lett a tér”.

„A bevásárlókocsiját rángatva üvöltötték az arcába, hogy hazudik”

Végül azt kérdeztük tőle, érte-e őt magát atrocitás, kritika akár idegentől, akár családon belül, ment-e rá barátsága arra, mert az egyre kormányközelibb MTVA-nál dolgozott. Egyértelmű nemmel felelt, hozzátéve, hogy nem mindenki volt ilyen szerencsés.

Mint mondta, főleg azokat inzultálták, akik képernyőn voltak. És itt nem csak a nagyobb publicitást kapott esetet említette, amikor Borsa Miklós műsorvezetőt a nyílt utcán verték össze, mert köztévés volt, de volt, akit leköpködtek, vagy egy plázában, a bevásárlókocsiját rángatva üvöltötték az arcába, hogy hazudik.

Szerinte egyébként túl kicsi ez a szakma ahhoz, hogy ne legyenek barátságok közmédiások és más médiumban dolgozók között, „ezt az ellentétet misztifikálja a közvélemény, nem is kicsit”.https://www.szabadeuropa.hu/a/volt-mtva-dolgozo-utanam-nyulhatnak-barhol-nem-akarok-munka-nelkul-maradni/30957169.html

 

2015. Bejelentést tett a balatonfüredi rendőrkapitányságon Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója Borsa Miklós televíziós műsorvezető bántalmazása miatt.

A közleményben emlékeztettek rá: az MTVA munkatársát, Borsa Miklóst szombaton Balatonfüreden egy ismeretlen elkövető bántalmazta.

Mint írták, Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója szerdán levélben fordult a balatonfüredi rendőrkapitánysághoz azzal a kéréssel, hogy a hatóság kezdjen vizsgálatot a Borsa Miklóssal történt esettel kapcsolatban.

„Az MTVA vezetője megengedhetetlennek és a társadalomra kiemelten veszélyesnek tartja, hogy a közmédia munkatársát vagy bármely állampolgárt a munkája miatt akár szóbeli, akár tettleges támadás érje” – olvasható a közleményben.

Az M1 aktuális csatornán kedden számoltak be arról, hogy a munkája miatt megtámadták és bántalmazták Borsa Miklóst, az M1 egyik műsorvezetőjét Balatonfüreden, szombaton. Először azt kérdezték tőle, ő mondja-e a híreket, majd rátámadtak és ütötték, közben azt ordították neki: „most hazudj!”. A műsorvezető – mint mondták – a történtekhez képest jól van, de nincs olyan állapotban, hogy műsort tudjon vezetni, otthonában gyógyul.

Forrás
MTI