Skip to content

Számvevőszéki vizsgálatot kért a Momentum Koncz Zsófia ellen

Számvevőszéki vizsgálatot kért a Momentum Koncz Zsófia ellen

A párt szerint csak a Facebookon többet költött a kampányban, mint amennyit összesen lehetett volna. A számvevőszéki viszgálat, akár egy évig is tarthat.

Letette a parlamenti esküt Koncz Zsófia, aki ellen a Momentum számvevőszéki vizsgálatot kért – számolt be az RTL Híradó. Szerintük csak a Facebookon többet költött, mint amennyit a törvény szerint összesen elkölthetett volna a kampányára a borsodi időközi választáson.

A riport szerint, míg a törvényi határ 5 millió forint (inflációval számolva kb. 5,4 millió), addig csak a közösségi oldalán 5,6 millió forintot költött. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke azt mondta, a fenti összegbe még nem lett beleszámolva a többi költség, mint a plakátok, vagy az aktivisták napi díjazása, így az még magasabb lehet.

Az RTL szerint, ha kiderül, hogy egy jelölt túllépte a költségkeretet, akkor a túllépés összegének a kétszeresét kell befizetnie büntetésként a költségvetésbe.

Az Állami Számvevőszék közölte, a törvényben előírt határidőre elvégzik a vizsgálatot. Erre egy évük van. A csatorna megkereste a Fideszt is, ők annyit közöltek, hogy minden szabályt betartottak a kampányban.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



5 Comments

  1. Névtelen
    2020.11.03. 11:57

    Veres Pálnak csak az FB-reklám költsége 12,8 millió Ft volt. Ezt közölte az ellenzéki lap.

    1
    5
    • Névtelen
      2020.11.03. 19:49

      Forrás?

      • Névtelen
        2020.11.03. 20:43

        Csak 11 868 667 Ft volt
        (atlatszo.hu)

        • Névtelen
          2020.11.03. 21:42

          Ki fizette Neki?

  2. Névtelen
    2020.11.04. 11:34

    2 x 200 ezer.
    Majd kölcsönkér az érdiektől.

    „A RENDŐRSÉG MEGÁLLAPÍTOTTA, HOGY AZ ELŐZŐ VÁROSVEZETÉS IDEJÉN MINDEN SZABÁLYOSAN TÖRTÉNT
    Nem történt szabálytalanság az érdi csatornaépítési projektben, mint kiderült: egy szó sem volt igaz abból, amivel a baloldali Csőzik László kampányolt. Ebből következik, hogy a belengetett kétszázötvenezer forint sem jár vissza, holott feltehetően sokan ezért szavaztak a baloldali összefogás jelöltjére, s ez okozhatta a fideszes T. Mészáros András választási vereségét.
    A Pest megyei rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást Érden és a térségében, mert nem merült fel arra vonatkozó adat, hogy a csatornapénzt másra költötte volna az előző önkormányzat – közölte az átlátszó.hu balliberális portál cikkére hivatkozva T. Mészáros András, korábbi polgármester, akinek regnálása alatt valósult meg a csatornaépítés a településen. Az ügy nagy port kavart korábban helyben, és az ellenzék tudatosan meglovagolta a sérelmeket.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük