Belarusz, Lengyelország, Magyarország, meg a világ összes banditája. Izgalmas lesz, ha Bident elnökké választják.

 

Ellenfele, Donald Trump amerikai elnök külpolitikáját is kritizálta az elnökjelölti tévévita második fordulója helyett szervezett beszélgetésen Joe Biden demokrata párti politikus.

A kihívótól azt kérdezte egy választó, hogyan értékeli Trump külpolitikáját. Biden elismerte az arab–izraeli békefolyamat haladását, más témákban viszont élesen kritizálta az elnököt – az elrettentő példák között Magyarországot is említve.

Irán közelebb került az atombombához, Észak-Korea még több atomfegyverrel és rakétával rendelkezik; a NATO megroppant, Kína egyre agresszívabb – sorolta Biden. Említette Oroszország ellenséges lépéseit, majd arról beszélt, hogy világszerte erősödnek a totalitárius rendszerek.

Nézzék, mi történik Belaruszban, Lengyelországban és Magyarországon! – mondta Biden, majd kijelentette,

az elnök keblére öleli a világ összes banditáját.

Orbán szeptemberben már letette voksát Trump mellett, amikor levélben fejezte ki reményét, hogy az amerikai elnök elnyeri az újrázás lehetőségét. „Személy szerint azt várom, hogy a jövőben is folytathatom Önnel a közös munkát” – írta akkor a miniszterelnök. Erre egyébként jelenleg kevés az esély, Biden minden mérés szerint győzelemre áll.