Skip to content

A világ legrosszabbul teljesítő devizája volt a forint az elmúlt héten, a piac továbbra is az MNB-re vár

Átlépte a forint euróval szembeni árfolyama a 365-ös szintet október 15-én délelőtt 10 után. A forint árfolyama október 12-e óta gyengül, a 356-os szintről indult, majd jött a 357, egy nagyobb ugrással a 361 október 14-én, aztán a 363. Az árfolyam utoljára szeptember végén járt 365 fölött. A régiós devizák mind gyengültek az elmúlt napokban, elsősorban a dollár erősödése miatt, de ahogy korábban, a forint ismét alulteljesít a térségben.

A forint árfolyamának elmúlt napokban tapasztalt gyengülésében szerepet játszott a nemzetközi hangulat, a szaporodó kockázatok. Amerikában (egyelőre) véget ért a gazdaság pénzzel való kitömése, Európában a Brexit bizonytalan kimenetelű folyamata (újabb) meghatározó ponthoz ért, és elérkeztünk egy az EU-s költségvetés szempontjából (ismét) meghatározó uniós csúcshoz. Ebben a környezetben a feltörekvő devizák gyengültek, azonban fontos megjegyezni, hogy

a forint teljesített a világon a legrosszabbul, egy hét alatt az euróval szembeni árfolyama 2 százalékot esett

– mondta a hvg.hu-nak Virovácz Péter, az ING vezető közgazdásza. Vagyis a forintárfolyam gyengülésének specifikusan hazai magyarázata is kell, hogy legyen.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. NÁDASSY JÓZSEF
    2020.10.16. 18:56

    direkt csinálják SZAKOSOK? -Nádassy József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük