Skip to content

Áramszünetet, közlekedési nehézségeket okoz a Mátrában esett 14 centis hó

Jelentős mennyiségű hó hullott a Mátra magasabban fekvő területein.

A közlekedésben és az áramellátásban is fennakadásokat okozott a havazás a Mátrában, a katasztrófavédelem szakembereinek szerda reggeltől kora délutánig tíz alkalommal kellett emiatt beavatkozniuk.

Kilenc helyszínen kidőlt, illetve veszélyesen megdőlt fák képeztek forgalmi akadályt, vagy azok leszakadt ágai nehezítették a közlekedést, egy esetben pedig épületre dőlt fát távolítottak el a gyöngyösi hivatásos tűzoltók.

Mátraszentimrén, Mátraszentlászlón, Mátraszentistvánon és Bagolyirtáson hajnal óta szünetel az áramellátás, ami több mint ötszáz háztartást érint. Az áramszolgáltató munkatársai dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán – közölte a Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A havazás miatt reggel lezárták a Mátraházáról Kékestetőre vezető bekötőutat, a korlátozást csak délután, az útakadályok eltávolítását követően oldották fel – mondta az MTI-nek a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A váratlanul jött télies időjárás miatt  az érintett térségben balesetről nem kapott hírt a rendőrség.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2020.10.15. 09:57

    Isteni szerencse hogy csak 14 centi esett! Mi lett volna ha 15cm, természeti katasztrófa?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük