Skip to content

Miskolc. Románul beszéltek egymás között, hogy azt a többiek ne értsék…. „Szar, szemét szekusok” – kitálal a Fidesz volt titokminisztere

Miskolc. Románul beszéltek egymás között, hogy azt a többiek ne értsék…. „Szar, szemét szekusok” – kitálal a Fidesz volt titokminisztere

Váratlanul erős beszédet mondott egy augusztus 20-i ünnepségen Demeter Ervin, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormányhivatal vezetője. Az első Orbán-kormány titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli minisztere arról beszélt: „ellenérdekelt titkosszolgálat” meg akarja fosztani pozíciójától, hogy a helyébe saját emberét ültesse. Nem sokkal beszéde után Demetert valóban leváltották. Az érintett a teljes magyar sajtó érdeklődését elhárította, de a Válasz Online-nal kivételt tett, így feltehettük neki kérdéseinket. A szekusozás az új huszonhárommillió román? Miért higgyük el, hogy nem egy sértett ember vagdalkozik? Miért állítja, hogy a román titkosszolgálat harminc éve használ Magyarországra telepedett erdélyieket? Exkluzív nagyinterjú.

– Jól látjuk, hogy az interjú helyszínét is szakpolitikusi múltja határozza meg?

– Amennyiben?

– Itt ülünk egy galériában a Falk Miksa utcában, átellenben pedig ott az egyik titkosszolgálat, az Alkotmányvédelmi Hivatal székháza.

– Egyrészt a Hivatal már elköltözött innen, másrészt itt nem a titkot kell keresni. Harminckét évvel ezelőtt családi erőből létrehoztuk az Erdély Művészetéért Alapítványt, amely a szülőföldjükön maradó művészeknek biztosít kiállítási lehetőséget a már jó ideje a galériákról nevezetes belvárosi utcában.

– Már tíz éve elkerült a nemzetbiztonsági területről, a kormányhivatal éléről történt idén augusztusi leváltása előtt néhány nappal mégis arról beszélt: álmában egy „ellenérdekelt titkosszolgálat” törekedett önt megfosztani beosztásától, hogy a helyére „saját emberüket ültessék.” „Szar, szemét szekusok” – utalt a román kommunista diktatúra titkosszolgálatának gúnynevével az állítólag ön ellen fondorkodó szervezetre. Nem sokkal később felmentették beosztásából, utódja pedig Alakszai Zoltán lett, aki a Fidesz jelöltjeként vereséget szenvedett a tavaly őszi miskolci polgármester-választáson. Erről szólt az „álom”?

– Akár erről is szólhatott. Augusztus huszadikai beszédet mondtam augusztus 18-án a kormányhivatal dolgozóinak a Miskolci Nemzeti Színházban. A műsor részeként idéztem meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormányhivatal elmúlt tíz évét, az államalapítás jelentőségét és a két rész között igyekeztem felhívni a figyelmet arra, hogy az elmúlt egy évtizedben közösen elért eredményeinket veszély is fenyegetheti.

– Alakszai Zoltán előbb kabinetfőnökként, majd jegyzőként dolgozott az erdélyi származású Kriza Ákos volt miskolci fideszes polgármester mellett. De hogy jönnek ide a szekusok? Ez nem a huszonhárommillió románozás jobboldali változata?  

– Már hogy lenne! Az előbb említettem az alapítványunkat: több mint harminc éve sokat tettünk és igyekszünk ma is tenni az erdélyi magyarokért, az erdélyi magyar kultúráért. Az erdélyi magyar nem román és nem törvényszerű, hogy a „szeku” érdekeit szolgálja és az ő kottájukból játsszon.

– Súlyos vádat táncolunk körbe. Hol a bizonyíték?

– Nyilvános beszédet mondtam, és már korábban is leszögeztem: az ott elhangzottakból sem elvenni, sem azokhoz hozzátenni nem akarok. Különösen azért nem, mert

vélekedésemnek valóságmagvát nem újságíróknak, hanem a témával alkotmányos kötelességből, hivatalból foglalkozó szervezeteknek kell feltárniuk. Abban a dimenzióban kell eldönteni, hogy a felvetésem mennyire megalapozott.

– Azért fejtegessük még az ügyet újságírói eszközökkel is! Alakszai Zoltán különben miskolci születésű édesanyja, Alakszainé Oláh Annamária 2004 és 2010 között a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) Kárpát-medencei Régiójának alelnökeként tevékenykedett, a megyeszékhely közéletének befolyásos szereplője. (képünkön)Már 1998 és 2002 között alpolgármesterként dolgozott, Kriza Ákos polgármestersége idején pedig pénzügyi szakemberként a városi holding felügyelőbizottságának elnöke volt 2019-ig. A Fideszben többen úgy vélik: az MVSZ-féle, nagy nemzeti meghasonlást okozó 2004-es kettős állampolgárságról szóló népszavazást a román titkosszolgálat manipulálta. Ez így pontos?

– Valóban érdemes visszalépnünk a Magyarok Világszövetsége által kezdeményezett 2004-es referendumig. A Fidesz az első perctől úgy látta, hogy ez kártékony dolog, csak rosszul sülhet el – ám képtelenek voltunk ellenállni ennek a sunyi demagógiának, ennek a nyomásnak. Ekkor választotta a Fidesz azt a megoldást, hogy ha már nem tud szembemenni a kezdeményezéssel, az élére áll, de a traumatikus eredmény igazolta eredeti fenntartásainkat. A 2004-es népszavazás súlyos lelki károkat okozott, amit a 2010 utáni kormány az egyszerűsített honosítást lehetővé tevő törvénnyel orvosolt, de erre korábban nem volt lehetőség. Gyurcsány Ferenc kormányzása idején pontosan lehetett tudni, hogy a szocialista–szabaddemokrata többség nem fog ilyen törvényt megszavazni, ezért ennek erőltetése eleve káros és provokatív lépés volt. Azt is tudjuk, hogy az MVSZ elnöke, az erdélyi származású Patrubány Miklós kifejezetten ellenségesen viselkedett a Fidesszel szemben, s ebben osztoztak azok is, akik akkor mellette harcostársként dolgoztak. Amikor a Magyarok Világszövetsége a népszavazást szervezte, az említett hölgy, Alakszainé Oláh Annamária a szervezet a gazdasági vezetője volt, és az utolsó töltényig támogatta a Fidesz elleni küzdelemben Patrubány Miklóst.

„A Fidesz az első perctől úgy látta, hogy a referendum kártékony dolog.” Fotó: Vörös Szabolcs

– Utóbbi magatartásnak a bukaresti parancson kívül van más logikus magyarázata: miután 2000-ben az Orbán-kormány jelöltjével, Boross Péter egykori miniszterelnökkel szemben választották az MVSZ elnökévé, elzárultak az állami pénzcsapok. Azaz Patrubány Miklósnak volt oka arra, hogy megorroljon a Fideszre.

– Az első Orbán-kormány valóban megvonta a Magyarok Világszövetsége költségvetési támogatását, de még az említett választás előtt, mert azt látta, hogy ez egy rosszul működő szervezet, és kidobott pénz költségvetési forrásból támogatni. A Fidesznek ez a kritikája be is igazolódott, hiszen Patrubány elnöksége idején az addig tekintélyes, Csoóri Sándor által vezetett szervezet mélyrepülésbe kezdett.

– Tegyük fel, az MVSZ nem gittegylet, hanem a nemzet megosztásáért felelős, a román titkosszolgálat által manipulált szervezet. Ha ez így van, miképpen létezhet még mindig, tíz év fideszes kormányzás után?

– Nem tudom, hogy ez a szervezet létezik-e még. (Az MVSZ székházában nemrég vírusszkeptikus konferenciát tartottak Patrubány Miklós fővédnökségével, az esemény egyik szervezője a járványtagadó Gődény György gyógyszerész volt – A szerk.) De ne legyünk naivak: a világon mindenütt minden kormány szeretne minél többet tudni riválisairól és szomszédairól, mindenki igyekszik megismerni a másik ország szándékait, befolyásolni döntéshozatalát, sőt vannak, akik még a zavarkeltés mindenféle eszközeit is alkalmazzák. Ezt mindenki tudja, ám senki nem mondja ki. Általában minden ország gyűjt információt a másikról, de ezzel párhuzamosan igyekszik megvédeni magát a többiek hasonló törekvésétől.

– Elbeszéléséből továbbra is hiányoznak fontos láncszemek: még ha el is fogadnánk, hogy a 2004-es népszavazás kezdeményezése mögött román szervek is álltak, miként függ ez össze egy 2020-as államigazgatási személycserével?

– A fonalat az erre hivatott szerveknek kell felfejteni. Úgy látom, sok olyan mellékszál van, ami a két esemény között összefüggéseket mutat, de ezeket az információk nem itt kell nekünk elemezni, értékelni.

– Az elmúlt évtizedben a kormányzattól folyamatosan az ország szuverenitásának megvédését halljuk, ön meg most azt mondja: a magyar állam annyira pancser, hogy a második legnagyobb megye vezető államigazgatási pozíciójának betöltésekor joggal vetődhet fel a románügynök-vád.

– Neveket én nem mondtam, egy jelenségre igyekeztem a figyelmet ráirányítani.

– Kik tehát azok, akiket a „szar, szemét szekusok” a kormányhivatalra szabadítanak?  

– Ez már most is látszik, de az idő előrehaladásával még egyértelműbbé válik, kinek és mekkora háttérből jövő befolyása lesz – és már van is – a megyei kormányhivatal működésére. Ezt persze az erre illetékeseknek kell felfedni.

– Ön előtt a miskolci baloldal vádolta Kriza Ákost azzal, hogy Erdélyből származó emberekkel vette körül magát, s ők töltötték be a város stratégiai pozícióit.

– Ezek nem vádak voltak, hanem a valóság.

– És mi a baja ezzel a valósággal?

– Nincsen semmi baj mindaddig, amíg ezek az emberek nem románul beszélnek egymás között, hogy azt a többiek ne értsék.

– Volt konfliktusa az említett személyi körrel?

– Nem. Kriza Ákossal polgármesteri működése alatt normális munkakapcsolatunk volt, minden rendelkezésemre álló törvényes eszközzel maximálisan segítettem a város működését és munkáját.

Kriza Ákos 2014-es választási plakátja. Fotó: AFP/Kisbenedek Attila

– Pályája során volt a nemzetbiztonsági szolgálatokért felelős államtitkár, miniszter, kormányhivatali kinevezéséig a parlament szakbizottságában dolgozott. Lényegében arra kér minket, hogy előéletének tudatában higgyünk önnek, s ne azt gondoljuk, hogy egy leváltása miatt sértett ember vádaskodik alaptalanul. 

– Attól, hogy megbántottak, mert méltatlanul jártak el velem, még lehet igazam. Az eddigi tevékenységem, remélem, megadja a hitelességet ahhoz, hogy elhiggyék: nem véletlenül szólaltam meg. A beszéd után voltak kollégáim, akik megdöbbentek, mert még soha nem hallottak ilyen szavakat tőlem. Nyilván megvolt az okom, amiért ilyen drasztikus eszközzel próbáltam felhívni a figyelmet egy jelenségre. Gyanús személyi összefonódások, kapcsolatok, összefüggések, az államigazgatásban való befolyásolás megszerzése és még számos, általam tapasztalt jelenség miatt mondtam el nyilvánosan ezt az erős mondatot. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján

teljesen biztos vagyok abban, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye nem érintetlen a román hírszerzés tevékenységétől.

– Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára néhány éve kiadta az állambiztonság 1989-es összefoglaló jelentéseit. A kötetből kiderül, hogy akkoriban több megyében, így Borsodban is külön egységeket kellett felállítani az Erdélyből menekülők szűrésére, s a magyar szervek számos „küldött embert” azonosítottak. Azt állítja, hogy ez a jelenség a rendszerváltás után is létezett-létezik?

– Miért ne létezhetne? Az 1988-89-es hullám a román hírszerzés számára kiváló lehetőséget adott a telepítésre, ostoba lenne az a titkosszolgálat, amely nem él a lehetőséggel, s nem használ ilyen – akár zsarolással beszervezett – embereket. Szinte biztosak lehetünk abban, hogy annak idején nem sikerült mindenkit kiszűrni. Az első Orbán-kormány idején a szolgálat működésbe hozása vitte el az energiákat, nem fordítottunk erre a kérdésre elegendő figyelmet. Ebben én is hibás vagyok. Már akkor is léteztek figyelmeztető jelek – olyan emberek dolgoztak fontos pozíciókban, akiket alappal lehetett gyanúsítani az ellenérdekelt titkosszolgálattal való együttműködéssel. Kényes kérdés ez, hiszen nehéz azt mondani egy sokszor nehéz sorsú áttelepültre, hogy tartsuk távol magunkat tőle. Egy idegen titkosszolgálatnak végzett munka mindig igen nehezen bizonyítható, ezek az emberek ugyanis nem „szekus” igazolvánnyal a zsebükben járnak-kelnek. Gyakran előfordul az is, hogy maga az érintett sem tud – naiv módon – a külföldi titkosszolgálat manipulációjáról. Nincs tisztában azzal, hogy az általa elfecsegett információk hol landolnak, vagy a neki segítő jóbarátok pontosan milyen érdeket is szolgálnak. Ezek valós veszélyek, nem foglalkoztunk és nem foglalkozunk ezzel a kérdéssel elég mélyen.

– A megyei kormánymegbízottakat átvilágítják a C típusú nemzetbiztonsági ellenőrzéssel?

– Igen. Azt azonban nem tudom, hogy utódom átesett-e ilyen vizsgálaton.

– Józan paraszti ésszel gondolkodva elvárható lenne egy korábbi titkosszolgálati minisztertől, hogy amennyiben valóban gyanús folyamatokat lát a megyéjében, akkor felemeli a telefont és beszél az illetékesekkel. Például a belügyminiszter által felügyelt Alkotmányvédelmi Hivatal szakembereivel.

– Talán későn, de tettem megfelelő jelzéseket.

– Kinek és mikor?

– Olyan vezetőnek, akinek ezzel lehet dolga és tud cselekedni.

– Vajon azért nem figyeltek önre, mert 2011-ben a parlamentben megakadályozta, hogy Pintér Sándor belügyminiszter felügyelte alatt létrejöjjön a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ (NIBEK) és titkosszolgálati jogköröket kapjon?

– Nyilván nem. A tényszerűség kedvéért tisztázzuk: ezt nem én akadályoztam meg, hanem a Fidesz országgyűlési frakciója mellett működő nemzetbiztonsági kabinet tartotta rossz elképzelésnek a javaslatot, a NIBEK ilyen formában való létrehozását. Valóban én voltam ennek az akaratnak a gyakorlati végrehajtója, én készítettem el és adtam be a módosítókat. Ezek a javaslatok a Belügyminisztériummal egyetértésben történtek, azaz az előterjesztő szándékán módosítottunk a nemzetbiztonsági kabinet tagjaival közösen.

– Többszáz ember előtt mondott egy beszédet félreérthetetlen kiszólással. Miért fordult a nyilvánossághoz?

– Megtettem, amit lehet. Az már az arra hivatott szervek felelőssége, hogy legyintenek-e, mondván egy sértett ember vádaskodásáról van szó, vagy pedig megteszik a szükséges lépéseket.

– Kijelentésére milyen reakciókat kapott?

– Volt, aki magára vette az általam mondottakat és felháborodva jelentette ki: nem maradhat következmények nélkül, hogy én ilyeneket mondok. Beszédes. Akadt, aki értetlenkedett, más meg örült, hogy „végre kimondtam”.https://www.valaszonline.hu/2020/09/30/demeter-ervin-nemzetbiztonsag-interju/

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



44 Comments

  1. Névtelen
    2020.10.06. 06:12

    Na, vityerákok, most mi van? Akkor ez mégsem csak „bolsi hazugság”?

    39
    2
    • Névtelen
      2020.10.06. 15:57

      Ócskánál is ócskább bolsi ékverési kísérlet.

      3
      31
      • Névtelen
        2020.10.07. 16:11

        Akkor már Demeter is bolsi? Na b+! Csak te vagy helikopter, mucuska, vagy inkább szekus patkány?

        17
        • Névtelen
          2020.10.07. 19:13

          A Mesterházy-Tóth Berci párossal foglalkozzál, meg Gyuri bácsival

          „Külföld – Soros: Orbán megvásárolta az MSZP vezetőit
          2018. jan. 25. — Csütörtökön a davosi Világgazdasági Fórumon tartott beszédet Soros György, az újságíróknak tartott eseményen”

          1
          14
      • Névtelen
        2020.10.07. 16:16

        A bolsik már (régóta) a fideszben vannak!

        15
        • Névtelen
          2020.10.08. 10:32

          mondja az SZDSZ 😂🤣😂🤣

  2. Névtelen
    2020.10.06. 06:28

    Polt Péteréknek most ugrani kellene, ez egy nettó hazaárulás. Ezeket bilincsben kellene már elvinni Ervin kijelentései után! Alapos a gyanú. De mivel ez a Fidesz legfőbb politikája, természetesen egy rossz szó nélkül ússzák meg. Vityerák fertő!

    42
    2
    • Névtelen
      2020.10.07. 15:04

      Ja, ja
      „2009-ben, mert akkor már a bankok is pánikoltak, és félreállították a tökéletesen impotens Gyurcsányt, hogy Bajnainak tollba mondhassák az ország kivéreztetését.
      Akkor még a görögökkel voltunk versenyben, hogy ki csődöl be először.
      2012-ben csak a libernyák propaganda reménykedett hogy Orbán belebukik az onortodox gazdaságba, és nedves álmaikat kürtölték szanaszét.
      De éppen akkor alapozták meg a későbbi 5%-os GDP növekedést, a fizetések megduplázását, a munkanélküliség felszámolását, meg a többit…”

      1
      21
    • Névtelen
      2020.10.07. 15:24

      Ne fáradj elvtárs!
      „Klasszikus orosz dezinformációs módszer, hogy egy mindenkit érdeklő ügyben mindenféle kamut bedobnak, csak azért, hogy a végén már mindenki elbizonytalanodjon, mi is a valóság, belefáradjanak az emberek, és a végén kiszálljanak a vitákból.”

      14
  3. Névtelen
    2020.10.06. 07:22

    Demetert is csak akkor hatotta meg a dolog, amikor ezek már őt is kitúrták a húsosfazék mellől. Korábban mit tett ellene? Ez lett volna a dolga, hivatalból! Vagy addig ki utalta neki a fizetését, a magyar vagy a román állam?

    31
    • Névtelen
      2020.10.07. 19:09

      Hahhhhhhh! Húsosfazék: A borvidéken mintegy 200 vállalkozás foglalkozik borkészítéssel, melyek nagy része társaságokba tömörült. A szervezeteket tavaly nyáron egyesítő Bor-Vidék Tokaj-Hegyalja Társaság a Tokaj Renaissance, a Tokajvinum Hungaricum Egyesület, a Tokaji Bormívelők Társasága, a Mádi Kör Eredetvédelmi Egyesület, a Tokaji Asztaltársaság és a Tokaji Borbarátnők Társaságának részvételével alakult meg…..
      Hogy is volt ez elvtársaidnál?
      „a külföldi befektetőké volt a főszerep: az 1989-ben alapított angol érdekeltségű Royal Tokaji 105 hektáron gazdálkodik, a Sárga Borházról híres Disznókő Szőlőbirtok 150 hektárja az AXA francia biztosítótársaság kezében van, a szintén francia tulajdonú Chateau Pajzos-Megyer közel 150 hektárról szüretel, az 56 hektáron biogazdálkodást folytató Tokaj-Hétszőlőnek Michel Reybier a többségi tulajdonosa, miközben a Tokaj Oremus 115 hektárja a spanyol szőlőbirtokos Alvarez, a 75 hektáros Királyudvar az amerikai Hwang, a 60 hektáros Dereszla Pincészet pedig a D’Aulan családé. A 100 hektáros Degenfeld-birtokkal 1994-ben az arisztokrácia is visszaköltözött a vidékre,..”

      3
      6
  4. Névtelen
    2020.10.06. 14:00

    65 évesen nyugdíjazták.
    Mi ennem a méltatlan?

    12
    4
    • Névtelen
      2020.10.06. 18:14

      a csauseszku árvák és alvó rezidensek befolyása a magyar állam legbelső ügyeiben még így 30 év után is, a bűnökkel köztük hazaárulás bűnével terhelt NER elit kompromittálhatósága miatt

      39
      • Névtelen
        2020.10.06. 19:28

        Húúúúúúúú! Egy szuszra internaCIONalista-globalista?

        1
        34
        • Névtelen
          2020.10.06. 20:04

          Tovarășul vorbește bine maghiara!

          27
          1
        • Névtelen
          2020.10.06. 20:32

          câte familii maghiare ai distrus în România mare?

          Datorită lui Orbán, agenții securității pot continua să comită infracțiuni în Ungaria, în calitate de servitori diabolici ai lui Orbán.

          24
          1
        • Névtelen
          2020.10.06. 20:49

          a húúú mellé toppantottál is buzikám?

          32
          1
        • Névtelen
          2020.10.07. 16:14

          Nagyon vered a nyálad, öcsi! Csak nem te is a szekusok szekerét tolod?

          19
    • Névtelen
      2020.10.07. 11:18

      ülj le Ákos, és húzz el a pereputtyoddal végre.

      33
      • Névtelen
        2020.10.07. 15:02

        Mé’, eftás? Restauráció van?

        27
        • Névtelen
          2020.10.07. 20:32

          szezonzáró van narancsbolsi elvtárs

          mint hitlernek 45-ben csauseszku apátoknak 89-ben

          mivel nem ő az Örökkévaló meg kell válnotok tőle

          így megy ez, amióta világ a világ

          erről szól majd a Nélküled,

          16
          1
          • Névtelen
            2020.10.08. 10:35

            Tudjuk! Jön Miskolcra is?
            „Gréczy Zsoltot jelöli a DK és az MSZP a ferencvárosi médiacég felügyelőbizottságába

            A kerület nem tud több politikai terhet cipelni – reagált Baranyi Krisztina, aki nem támogatja Gréczy ferencvárosi rehabilitálását.
            Nem támogatja Gréczy Zsolt ferencvárosban való visszatérését a politikába Baranyi Krisztina – erről a ferencvárosi polgármester Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést”

            1
            13
  5. guest
    2020.10.07. 22:48

    Románul is beszéltek egymás közt meg sok Románt „betelepítettek” nemzeti címszó alatt ja erdélyiek akkor lehet igaz?? Meg kettős állampolgárság meg mi egyéb???Mert ő magyar ! Magyarságot miért csak belhonban lehet megélni? Külhonban ha „Nagy” Magyarországról meg kárpát medencéről beszélünk akkor egy külhoni magyar ha székelyként ő nagyobb magyarnak tartja magát mint egy belhoni akkor miért csak belhonba tartja jobban magát magyarnak?Külhonban miért nem? Pedig nagy magyarország póló meg zászló közkedvelt viselése ez helyes és jó nemzeti érzelmű akkor ott is magyar kint ! Nem az a nemzetegyesítés, hogy mindenkit betelepítünk belhonban hanem az lenne az igazi nemzetegyesítés, hogy az egész kárpát medencében, Nagy magyarországon is mindenki saját szülőföldjén is magyarnak érezze magát otthonául érezve azt is ami régen Magyarország volt erdélytől, székelyföldig, kárpátaljától a vajdaságig ott élve saját szülőföldjén.Akik betelepültek nem vonzza őket vissza a székely és erdélyi honvágy? 2010- előtt lehet nem véletlen volt a 23 millió Romántól való tartás? Sokan azért vannak felháborodva és jogosan mert valaki nem is itt lakik de kettős állampolgár és így nyugdíjat is kap magyar nyugdíjat odakint meg szavazhat is. Az ilyen véleményeket is meglehet érteni akik az ilyen helyzetet nem tudják hová tenni természetesen érthető magyar ő is. De akkor fordítva is igaz lehetne, hogy aki meg itthon élő Román az meg akkor a Román-Magyar kettős állampolgárságot is kiválthatja? Mert ha egyik irányban lehet valaki kettős állampolgár akkor másik irányba is fordított helyzetben is???Most már sokan értjük miért volt Románozás Kriza idején. Ahogy a közmondás is tartja „Nem zörög a haraszt ha a szél nem fújja”.A fidesz kormány a nemzeti szó mögé bújva „jószolgálati nagykövetként” ékeskedve jóságosnak mutatja be magát mindig ahol azt hiszi nem kap kritikát. Pont azért kap kritikát mert kikezdhetetlennek tartja magát. De csak hiszi. Egyszer minden rendszer bukik a történelemből látjuk megbukott a Kádár rendszer is pedig arról sose gondoltuk volna, hogy valaha a kommunizmus megbukik mégis megbukott. Semmi sem tart örökké. Még ha a fidesz azt hiszi, hogy ő örök mint nagy túlélők. Akikre nem hat semmi és senki??? Sok hithű fideszes csalódott már. 2022-ben már nem fidesz szavazók lesznek hanem fidesz hívők csak de az már kevesebb lesz mint a fidesz szavazók mert addigra még többen csalódnak majd a fideszben. Meg egymás közt Románul beszéltek? De már egy volt fideszes titokminiszter kitálalt. És lehet egyre több fideszes tálal majd ki idővel akiknek betelik majd a „hócipő” és ezzel egyenes arányban ezzel kialakul majd a fidesz saját belső ellenzéke. Lehet ez lesz az igazi bukás? Lehet a „fidesz narancs” bomlása nem kívülről jön majd hanem belülről „rohad” majd a narancs. Ha kialakul a fidesz saját belső ellenzéke? Lehet lesznek még itt érdekes furcsaságok 2022-ig a fidesz vesztére?? Ettől fél a fidesz kormány a legjobban, hogy szóhasonlattal „kaki lesz a palacsintában” ahogy a közmondás tartja. Közmondás nyelvén szólva ha már a fidesz úgy is szereti a „nagy nemzeti” közmondásokat. De nálam is már most megbukott a fidesz kormány mint sokan másoknál is pedig még 2022 -es év sem jött el és már.

    19
    • Névtelen
      2020.10.08. 09:25

      Egyetlen egy ember akinek valós neve van, mondja már meg, hogy ki valós ember beszélt őelőtte románul ki valós emberrel azért, hogy ő ne értse.
      Ki hallotta? Ki beszélt Kivel?
      Különben rágalom és megbélyegzése mindazoknak akik nem Szombathelyen, nem Miskolcon, Szegeden vagy Budapesten születtek!

      1
      15
      • Névtelen
        2020.10.09. 10:50

        Telitalálat!

      • Névtelen
        2020.10.12. 12:36

        Miért nem hívjátok fel ervint és kérdezitek meg tőle?

    • Névtelen
      2020.10.09. 14:12

      „De nálam is már most megbukott a fidesz kormány mint sokan másoknál is pedig még 2022 -es év sem jött el és már.”
      Aham. 🤣😂🤣😂

      1
      1
    • Mahir Kara
      2021.11.23. 07:29

      Magyar-Izraeli kettős állampolgárság nem zavar? Szófosó?

  6. Névtelen
    2020.10.07. 23:53

    Valamit nem értek. Ha nyílt titok volt az, hogy a magukat magyarnak kiadó erdélyi románok egymással románul beszéltek, miért nem vágták őket haza, oda, ahova tartoznak? Ki a felelős ezért, hogy megtehették? Csak nem kriza, aki ilyenekkel vette magát körül, nyilván nem véletlenül.

    21
    • Névtelen
      2020.10.08. 09:26

      Egyetlen egy ember akinek valós neve van, mondja már meg, hogy ki valós ember beszélt őelőtte románul ki valós emberrel azért, hogy ő ne értse.
      Ki hallotta? Ki beszélt Kivel?
      Különben rágalom és megbélyegzése mindazoknak akik nem Szombathelyen, nem Miskolcon, Szegeden vagy Budapesten születtek!

      1
      17
    • Névtelen
      2020.10.08. 10:39

      ócska bolsi blöff.
      UNALMAS

      19
  7. Névtelen
    2020.10.08. 07:52

    Osztrák egyenruhában állt díszőrséget egy honvéd hagyományőrző az október 6-i megemlékezésen Kecskeméten

    Ennyire vagytok képesek fidióták

    17
    • Névtelen
      2020.10.08. 10:38

      Csak Te vagy a 100-as „hagyományőrző”

      18
  8. Névtelen
    2020.10.08. 09:27

    Egyetlen egy ember akinek valós neve van, mondja már meg, hogy ki valós ember beszélt őelőtte románul ki valós emberrel azért, hogy ő ne értse.
    Ki hallotta? Ki beszélt Kivel?
    Különben rágalom és csoportos megbélyegzése mindazoknak akik nem Szombathelyen, nem Miskolcon, Szegeden vagy Budapesten születtek!

    1
    20
  9. Névtelen
    2020.10.08. 12:20

    Érdekes, mindenki a Krizára és a Holdingban dolgozókra gondol, pedig Demeter ezt sehol nem említette. Senkinek nem jut eszébe az Erdélyből áttelepült hirtelen nagyon nagy pénz kereső vállalkozói réteg. Ott nem kötelező az átvilágítás, ha megcsinálják, rendben, ha nem, nem. És nemcsak Miskolcról van szó. De ez minden más szomszéd államra is vonatkozik.

    16
  10. Névtelen
    2020.10.08. 17:02

    Nem csak a magyar III/3-as ügynökök névsora nem ismert, hanem a Securitate hazánkba került tagjaié sem… Pletykát hallottam, de csak remélem, hogy nem igaz.

    16
    • Névtelen
      2020.10.09. 10:53

      Minek?
      Nem George Soros az EU főnöke?
      Vagy
      „2099-ig Németországot az USA kézivezérli, és így, csak az kerülhet ott trónra, akit azok odaraknak!!!

      Gerd-Helmut Komossa, a katonai kémelhárítás volt parancsnoka beszámolt könyvében (Die deutsche Karte), hogy a titkos államszerződést 1949 május 21.-én írták alá és 2099-ig van érvényben. Minden egyes kancellár hivatalba lépésekor alá kell, hogy írja. Németország kötelezi magát ebben, hogy 2099-ig nem nyilvánítja ki állami szuverenitását, a médiákat az USA ellenőrzésének alárendeli és az arany tartalékát garanciaképpen átengedi az USA-nak.”

      12
    • Névtelen
      2020.10.09. 14:15

      „Belföld: Botrányok Nyírfától Mucuskáig – NOL.hunol.hu › 20110728-a_nyirfatol_mucuskaig-1150611
      2011. júl. 28. — Mucuska-gate néven robbant ki 2005-ben az az ügy, amelyben az … akkori kulturális miniszterrel, illetve Magyar Bálint oktatási miniszterrel.”

      • Névtelen
        2022.05.15. 20:19

        Tort ültek, ismételtek 2005-ben. A miskolci leszbi kísértőmet neveztük Mucusnak, biztosan nem véletlen. Akkor helyeztek másodszor kizáró gondnokság alá a világkönyvtár összes szerepének ismétlése, erkölcstelenségük miatti gyalázásuk, meg a temetői torünnepük idején, a lányommal tartatva el a református egyházak emelésével, haladva végig a nagypán Pszichografológiai elméletein, nemi csapásain, azok emelésével. A miskolci Demjén bíró annyit kérdezett, mennyibe kerül 1 kg kenyér, meg ki a miniszterelnök. Nem tudtam. Erre azt felelte csúfondárosan, hogy Gyurcsány. Akkor végeztek ki véglegesen elvéve a hangomat a megyei kórházukban, minden részemben csapással, még Király Linda sorsának mellkínzása mellett. Persze, hogy nincs magánál a nagy közös áldozata a világnak, ha folyamatosan hajtják végre a világtörténelmi korokat szerepeikkel, betegségeikkel, halálukkal, erkölcstelenségükkel együtt, minden miatt mészárolva, ami rajtuk nem emberi. Tehát Mucuska ügy lett Gyurcsány idejében is.

  11. habony et.
    2020.10.10. 12:55

    sok a mínusz, dolgozzatok meg az adófizetők pénzéért

  12. Mauricio
    2020.10.11. 12:32

    Order cialis https://jocialisrl.com/ cialis generic name

  13. fastest delivery of cialis
    2021.11.23. 06:09

    https://cialiswithdapoxetine.com/ cialis generic

  14. Lex
    2022.05.15. 19:09

    Klasyczna gra w kości offline Yatzee. Bez Wi-Fi i bez banerów reklamowych. Jeśli masz pytania dotyczące sklepu empik.com odwiedź nasze strony pomocy. Jeśli widzisz błąd lub chcesz uzyskać więcej informacji o produkcie skorzystaj z formularza kontaktowego: zgłoszenie błędu oferta produktowa Cywilizacyjna gra kościana Jeśli znajdziesz partnerów do tej gry to szybko się uzależnisz. Jeśli już grasz w gry karciane takie jak Brydż, Wist lub Kierki to możesz być pewien, że Oh Hell jest grą dla Ciebie. Naprawdę ma ona cechy Brydża w tym sensie, że musisz dokładnie oszacować liczbę lew i musisz wziąć pod uwagę szereg dodatkowych okoliczności. Ile masz wysokich kart? Czy kolor atutowy jest dla ciebie korzystny? Ostrożność jest wskazana nie tylko przy licytacji, ale i w rozgrywce. http://landenhapd108643.vblogetin.com/13691769/darmowe-ruletka-online Wróć z powrotem do przeglądarki i ponownie wpisz jaki jest mój adres IP Jest to jeden z najbardziej znanych i popularnych czatów na świecie ze względu na liczbę użytkowników, których ma codziennie. Platforma ma wiele funkcji specjalnych; czeka na Ciebie gorący czat. Ma bardzo dobrą wersję na komputer i możesz uzyskać dostęp do tej wersji na swoim telefonie komórkowym. Aby zakończyć ankietę i zobaczyć wyniki na czacie: kliknij Zakończ ankietę na banerze na górze czatu. Czat online LoveRoulette pozwala poznać użytkownika, z którym rozmawiasz osobiście w ciągu kilku minut, aby zrozumieć, czy chcesz kontynuować komunikację. Czat z kamerą i mikrofonem zapewnia dokładnie taką ożywioną rozmowę, do której wszyscy dążymy, co z kolei pozwala nam ocenić rozmówcę i nie tracić czasu na suche i nieznane nikomu frazy wysyłane donikąd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük