Skip to content

Bréking. Covid-katasztrófát jósolnak Magyarországon amerikai járványmodellezők

Koronavírus – a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
FRISS CIKKEK A TÉMÁBAN

A Washingtonban működő Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) többek közt a milliárdos Bill Gates támogatásának hála jöhetett létre. Az intézet a koronavírus-járvány szempontjából is fontos szerepet tölt be, az itt dolgozó szakemberek ugyanis járványmodellezéssel foglalkoznak – és természetesen nem csak az Egyesült Államokra vonatkozóan készítenek lehetséges forgatókönyveket.

Az IHME elsősorban matematikai modellek használatával végez számításokat és készít előrejelzéseket egy-egy egészségügyi helyzetről, így a koronavírus-járványról is. Magyarországgal kapcsolatban pedig nincsenek jó híreik: mint azt a Magyar Hang is írja, az IHME úgy találta, hogy ha a jelenlegi trendek folytatódnak,

úgy hazánkban a mostaninál is rosszabbra fordulhat a járványhelyzet.

Az intézet előrejelzésében úgy vélekedett: ha minden úgy marad, ahogy most van, akkor az év végéig több mint 12 500 halálos áldozata lehet a Covid-19-nek Magyarországon, a november végére várt tetőzésre pedig további 35 ezren fertőződhetnek meg.

A napi halálozások számának tetőzését – a jelenlegi trendek alapján – november 19-re teszik az IHME kutatói. Ha viszont mindenki maszkot viselne, úgy az említett csúcsot (elméletben) december elejéig is ki lehet tolni. Ez egyben a napi halálesetek számát is jelentősen csökkentené.

[A Semmelweis Egyetem megmutatta egy 30-as beteg CT-felvételeit, aki két hétig volt lélegeztetőgépen]

Az IHME kutatói szerint a magyar járványcsúcs nagyjából egy hónap múlva következhet be, utána pedig lassú apadás indulhat.

Péntek reggelre a hivatalos tájékoztatás szerint 1322 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, és 17 beteg hunyt el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Névtelen
    2020.10.03. 10:53

    Tudjuk!
    „Kedves Kuncze Gábor!
    Először is, örülök hogy jobban van, ha már Orbánt tudja mocskolni, nagy baj nem lehet!
    Olvastam a szívbe markoló posztját! Ami egy nagyon szép dicséret lett volna az egészségügyi dolgozók felé, csak az a kis epés megjegyzés ne lett volna a végén….
    Nos kedves ex Miniszter úr, legyen olyan kedves, ha már ennyire aggódik az egészségügyi dolgozók béréért, árulja el a nagyközönség számára!?
    Önök mennyit emeltek az eü dolgozók bérén? (Fidesz megduplázta)
    Hány kórházat újítottak fel? (Fidesz 78)
    Mennyi szakrendelőt újítottak fel? ( Fidesz 83)
    Mennyi volt a mentő autók átlagéletkora? (Fidesz 603 új jármű, 5éves átlag) Mennyi volt a vonulási idő? (Fidesz 15 perc alatt)
    Mennyi CT-t vettek? (Fidesz megduplázta)
    Emlékszik még mennyi pénzt vontak el Önök az egészségügyből? Mennyi ágyat szüntettek meg?
    Na ha ebből a számokból csak egyet is tudnak űberelni, az után tessék magyarázni, addig pedig kussoljál, és örülj, hogy megmentették az életed, hogy még pár évig fröcsöghess, és mocskolhasd a hazád!”

    2
    9
    • Névtelen
      2020.10.03. 14:14

      Ez a gyökér nem élt még 2002-ben.

  2. Névtelen
    2020.10.03. 10:53

    Magyar Hang? akkor igaz 🤣😂🤣😂

    3
    4

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük