Skip to content

NBZM. A magyar felnőttek fele soha nem vásárol könyvet

NBZM. A magyar felnőttek fele soha nem vásárol könyvet

Magyarországon a felnőtt népesség több mint fele soha vagy szinte soha nem vásárol könyvet – írta a Népszava a Társadalmi Kutatási Intézet Zrt. (Tárki) idén nyáron végzett reprezentatív kutatása alapján. A cikkből az is kiderül: a Tárki 2005-ben végzett kutatási eredményeihez viszonyítva tizenkét százalékkal esett vissza a könyvolvasó felnőttek aránya: a felnőtt magyar lakosság csupán egytizede olvas rendszeresen.

Az országos reprezentatív felméréssel párhuzamosan egy kizárólag a könyvolvasókra fókuszáló online kérdőív is készült, amelynek kitöltői átlagosan évi harminchét könyvet olvasnak.

A kutatás alapján a magyarországi felnőtt népesség több mint fele soha vagy szinte sosem, a lakosság negyede évente néhányszor vásárol könyvet. A költési szokásokat a könyvkedvelők online kérdőívében mérték fel, ez alapján a vásárlók átlagosan 12 661 forintot költöttek könyvre a megelőző egy hónapban. A nyomtatott könyvek tartják könyvpiaci dominanciájukat: az elmúlt egy évben az online válaszadók kilencvenhét százaléka vásárolt papíralapú könyvet, e-könyvet közel harmaduk, hangoskönyvet kevesebb mint egytizedük.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2020.09.27. 06:36

    Felszínesek, műveletlenek, nincs tempóérzékük, a média mesterségesen tartja fönn őket.

  2. Névtelen
    2020.09.27. 06:42

    Ünnepel a Casino Miskolc belvárosában. Hogyan? Úgy, hogy irdatlan tüzijátékot tartottak ma 23 órától. Az ijedt, ártatlan állatok nem számítottak a szervezőknek, engedélyezőknek, résztvevőknek, az ennek örülni tudó Embereknek. Szomorú.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük