Skip to content

A DVTK ifjú sakkozói. Kiváló szereplés az ifjúsági korcsoportos OB-n

A DVTK ifjú sakkozói.  Kiváló szereplés az ifjúsági korcsoportos OB-n

Augusztus közepén rendezték az Országos Korcsoportos Egyéni Bajnokság küzdelmeit, ahol kiválóan szerepeltek a DVTK ifjú sakkozói, bizonyítva, hogy a klubunk U8, U10 és U12 kategóriában is a legjobbak között van az országban.

A kislányok U8 kategóriájában Lazsádi Lídia hibátlan kezdését követően egy elvesztett játszma és egy döntetlen után, utolsó fordulóbeli győzelmével holtversenyes elsőként, rosszabb Bucholz pontszámítással ezüstérmet szerzett, ezzel kvalifikálta magát az Európa bajnokságra.

A kislányok U10-es csoportjában kiemelkedő teljesítményt nyújtott Tóth Kinga. Végig nála előrébb rangsorolt játékosokkal játszott, megalkuvás nélkül három győzelem és három vereség mellett az előkelő hatodik helyet szerezte meg. A korábban országos diákolimpia bajnoki címmel rendelkező Lazsádi Blanka ezúttal formán kívül versenyzett, de így is a jónak számító 10. helyen végzett.

Lazsádi Kerka az U12-es korcsoportban éremesélyesként indult, és fordulatos játszmákban bronzérmet szerzett. Szorgalma és küzdeni akarása kiváló példa a többiek számára.

A kisfiúk U10-es kategóriájában szenzációs eredmény született. Az online versenyeken is kiválóan szereplő Kovács Kristóf most élőben is bizonyította tehetségét, öt győzelem és két döntetlen mellett országos bajnoki címet szerzett, ezzel kvalifikálta magát a világbajnokságra. Ugyanebben a korcsoportban Szabó Ákos nehezen akklimatizálódott az országszerte megkérdőjelezett időbeosztású versenyen. Az első, balszerencsés játszmát követően, hibátlan, ötös nyerősorozatnak köszönhetően az utolsó fordulóban már Kristóffal játszott az aranyéremért, és végül a holtversenyes másodikként rosszabb Bucholz értékkel az előkelő negyedik helyen végzett. Ebben a korcsoportban egy harmadik fiatalunk, Turcsányi Vendel is asztalhoz ült. Számára sok tapasztalatot jelentett ez a verseny, és bízunk benne, hogy szépen fog fejlődni.

A fiúk U12-es korcsoportjában már gyakran nagyon magas színvonalú játszmákra kerül sor. Turcsányi Vince remekül kezdett, utána azonban az ellenfelei többször is a kritikus pillanatokban jól kezelték a rájuk nehezedő nyomást, és Vincének végül a hetedik helyet sikerült megszereznie.

Egy-egy arany-, ezüst és bronzéremmel, valamint további értékes helyezésekkel a DVTK lett a legeredményesebb klub az országos bajnokságon.

Gratulálunk a játékosoknak, szüleiknek és a felkészítő edzőknek, különösen FM Zámbó Zoltánnak a kiváló teljesítményekhez.

Eredmények

Korcsoport Név Eredmény
Lány U8 Lazsádi Lídia 2. hely
Lány U10 Tóth Kinga 6. hely
Lány U10 Lazsádi Blanka 10. hely
Lány U12 Lazsádi Kerka 3. hely
Fiú U10 Kovács Kristóf 1. hely
Fiú U10 Szabó Ákos 4. hely
Fiú U10 Turcsányi Vendel 31. hely
Fiú U12 Turcsányi Vince 7. hely


               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2020.09.10. - 13:54

    ezektől nem sjnálom a pénzt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.