Ahol Hubay Hubi igazán otthon van, az a Zsongó

Huszonegyedik alkalommal rendezik meg a Zsongó Lillafüredet, ami egy sportágválasztó eseménynek indult, mára már több területet felölelő rendezvénnyé nőtte ki magát. Az idei program újdonsága lesz például a hőlégballon-bemutató.Mészáros János a kezdetektől segíti a Zsongó Lillafüredet. – Természetesnek tartom, hogy megteszek mindent Miskolcért, és örülök annak, hogy vidéken is figyelünk a sportra, nemcsak a fővárosban. Nagyon jó, hogy ezen a rendezvényen az emberek, főleg a gyerekek megismerkedhetnek a sportágakkal, találkozhatnak ikonokkal, és mindezek által elköteleződhetnek valamelyik edzésforma mellett – mondta a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, aki hozzátette, nem szabad, hogy a pandémia miatt abbahagyják az emberek a sportot. Munkájáért Mészáros János kitüntetést kapott a sajtótájékoztatón.

Illyés Miklós azért tartja jónak a Zsongó Lillafüredet, mert toborzó jellegű a miskolci sportiskolának. – Nem a nagy sportolóknak szól, hanem zömében helyi fiatalok vesznek részt rajta, akik még most választják ki útjukat az életben. Az MVSC-nél ma a legeredményesebbek a dzsúdósaink, a thai boxolóink, a kézi- és a röplabdásaink – mondta az MVSC elnöke, aki korábban maga is volt meghívott sportolója a beszélgetéseknek.

A kétnapos rendezvény szombaton délelőtt az ovisok Lillafüredre való kisvonatozásával kezdődik, majd a megnyitó délelőtt 11 órakor lesz az Erzsébet-sétányon, ahonnan rögtön utána elindul az országúti kerékpárverseny. A színpadon három óvoda mutatkozik be műsorával, majd a Csiribiri Együttes szórakoztatja a kicsiket déltől. A Tippmix játék után a Miskolci Spider Mentőcsapat bemutatóját láthatják az érdeklődők délután 1 órától. Fél óra múlva rövid gyalogtúrára indulnak gyermekeikkel a családok. Délután 2-től lesz a FatherHead együttes koncertje, amit a hőlégballon-bemutató követ 4-től.

Vasárnap délelőtt negyed 12-től kommandósokat láthat a közönség, délben pedig a birkózók toborzója kap főszerepet. Őket fél óra múlva a karatésok váltják, majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal segítségével egy kutyás bemutatóban gyönyörködhetnek a nézők. Ezen a napon is fél 2-kor indul a természetjárás. Egy magyar zöldségeket és gyümölcsöket népszerűsítő bemutató kezdődik délután 2 órakor, amit a Memphisz Együttes koncertje követ 3-tól. Egy óra múlva pedig záróprogramként következik a Lillafüredi Utcabál.