Érettségi, edzés, érettségi, edzés

Borsodi

Szűcs Kornél, a DVTK

U19-es válogatott védője együtt kezdte a társakkal a felkészülést az OTP Bank Liga folytatására, de amíg a többeik pihennek, addig ő az iskolapadban érettségi vizsgafeladatok megoldásán töri a fejét.- Minden fiatal életében fontos az érettségi vizsga, te emellett a DVTK első csapatával készülsz, ráadásul a koronavírus-járvány fenekestül felforgatta mindenki életét. Hogy éled

meg ezt az időszakot?
– Egyáltalán nem jött jókor a bajnokság leállása, mert jó formában játszottunk, de legalább mindenki kipihente magát a kiadott programok elvégzését követően. Egyénileg tartottuk azt a szintet, amivel el tudtuk kezdeni a felkészülést, ilyen alapokkal könnyebb felkészülni a folytatásra.
A kijárási korlátozások miatt az iskolában sem tudtuk a szokásos módon befejezni a tanévet, ez okozott némi problémát. Ugyanakkor a távoktatás egészen jól ment, sokat segítettek a Diósgyőri Gimnázium tanárai, próbáltak minél jobban felkészíteni az érettségire. 
Aki nagyon szeretné, az össze tudja hangolni a tanulást és az sportot, persze nem egyszerű. Majd akkor lesz igazán nehéz, ha a sikeres felvételit követően elkezdem az egyetemet (az egri Eszterházy Károly Egyetem Sport- és rekreációszervezés, illetve a Miskolci Egyetem gazdálkodás-menedzsment szakra adtam be a jelentkezésemet), és igazából beindul a sportpályafutásom is.

– Hogy néz ki most a heti programod?
– Hétfőn a magyar érettségit követően délután együtt edzettem a társakkal, a kedd délelőtti konditermet kihagytam a matek miatt, délután viszont ott voltam a DVTK Stadionban. Szerda délelőtt a törit írom, csütörtökön és pénteken viszont ismét a pályán leszek, mert angolból tavaly előrehozott érettségit tettem. Még az emelt szintű testnevelés érettségi vár rám június 5-én, igaz abból csak szóbeli lesz.

edzes_09.jpg
Szűcs Kornél

– Akkor éppen a közepén jársz, hogy haladsz?
– Magyarból tételeket nem kellett tanulni, mert a szóbeli elmaradt, viszont felkészülésként több előző évi írásbeli feladatot megoldottam. Úgy érzem, jól sikerült a vizsga. Matematikából jártam különtanárhoz, az első rész könnyű volt, az jól sikerült, a másodikban viszont sok, bonyolult számítás volt, reménykedem a négyesben. Töriből is sokat tanultam, és minél jobb eredményt szeretnék elérni a felvételi miatt. Angolból még tavaly 96 százalékos dolgozatot írtam, ami ötöst ért, minthogy tesiből is ez a célom.
 
– Térjünk vissza a pályára! Az élvonal május 30-án folytatódik, az NB II. és az NB III. viszont véget ért.
– A kooperációs szerződésnek köszönhetően tavasszal Kazincbarcikán szerepeltem, összesen négy mérkőzésen léptem pályára, ebből hármat végigjátszottam, egyszer pedig csereként álltam be. Sajnálom, hogy véget ért az NB II.-es bajnokság, mert amikor a DVTK-ban nem kerültem be a keretbe, akkor Kazincbarcikán gyűjtöttem a felnőttek között a játékperceket. Most azon leszek, hogy minél jobb teljesítménnyel kiérdemeljem a debütálást az NB I.-ben. 

– Milyen érzés volt visszatérni a gyepre?
– Örültem, hogy újra együtt edzünk, mint a csapat, még az is jól jött ki, hogy előtte három napon keresztül kis csoportokban ráhangolódtunk. Ezen a héten pedig belevágtunk a munkába.
Kedden a stadionban egymás közötti játék alkotta a foglalkozás nagy részét, ami kiváló módja a bajnokikra történő felkészülésre. Jó meccseket játszottunk, alig látszik a kihagyás, mindenki jó formában tért vissza. Bizakodva várom a folytatást.