Három magyar gárda

kapott helyet Európa legjobb 250 klubcsapata között. Valamennyien javítottak tavalyi helyezésükön – írja a jegkorongblog.hu.

Közzétette szokásos éves klubranglistáját a Hockeyarchives szakportál. A Fehérvár AV19 remek EBEL-idényének köszönhetően – felsőház, szoros negyeddöntő a Red Bull Salzurg ellen – minden idők legjobb magyar eredményét érte el, hiszen a 102. pozícióba futott be, 46 helyet javítva az egy évvel ezelőttihez képest. Az eddigi csúcs ugyancsak a Volán nevéhez fűződik, 2015-ben a 111.-ek voltak.

Rajtuk kívül még két magyar csapat, az egyaránt szlovák extraligás DVTK Jegesmedvék és a MAC Újbuda van ott a legjobb 250-ben. A miskolciak 14 pozíciót javítva a 153. helyen zártak, a MAC 25 helyet előrelépve a 174.-en. A legjobb gárda, amelyben magyar jégkorongozó is érdekelt volt az előző szezonban – Sebők Balázs KalPája –, a 76. pozícióban található. A Pelicans Lahti, Hári János új klubja a 30., míg a jövőre Galló Vilmossal a soraiban felálló KooKoo 79.

Az élen az SZKA Szentpétervártól két év után vette vissza az elsőséget a CSZKA Moszkva, de a péterváriak is csak a második helyig estek vissza. Az első ötvenben csak az orosz bázisú KHL, a svéd SHL, a finn Liiga, a német DEL, a svájci NLA és a cseh Extraliga csapatai találhatók meg.