Elkezdődött a 3×3-as női világbajnokság

Borsodi

Győzelemmel kezdte

szereplését a Cyesha Goreet és Medgyessy Dórát is a soraiban tudó válogatottunk a 3×3-as Világbajnokságon. A magyar csapat a mérkőzés középső szakaszában lépett el Lettországtól és végül magabiztos, 15-9-es arányú győzelmet aratott.Kedden elrajtolt a 3×3-as Világbajnokság Amszterdamban, melyen Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású válogatottunkért szoríthatunk

.

Világversenyen az első mérkőzés mindig különösen fontos. Ezúttal is idegesen kezdtek a csapatok. Az első percben a lettek szereztek vezetést, melyre Goree válaszolt. A harmadik perc elején Papp révén a vezetést is megunkhoz ragadtuk, de erre gyorsan feleltek a lettek. Az első játékmegszakítás 2-2-ről érkezett el. Amikor visszatértek a csapatok, Medgyessy betörése után még leperdült a labda, de Goree visszatette a lepattanót. Theodoreán középtávolijával pedig a különbséget is tudtuk növelni. A negyedik perc végén Papp révén 5-2-re szakadtunk el.

A mérkőzés középső szakaszában hagytuk állva a riválist. Medgyessy oldott meg gyönyörű villanással egy betörést, majd Papp átadása után Goree bizonyult eredményesnek. Ugyan a lettek hosszúra nyúló kosárcsendje megszakadt, de 7-3-nál így is kedvező helyzetből jöhetett a második játékmegszakítás. A folytatásban Goree büntetőből alakította 8-3-ra az állást. Innen érkeztünk a mérkőzés utolsó három percébe. A lettek egy pillanatra nem adták fel és egy duplával még 8-5-re visszajöttek. Lélektanilag kulcspillanatban jött Goree találata, amivel 9-5-re módosult az eredmény. Ismét betaláltak a lettek, de erre Goree válaszolt kétszer. Előbb második esélyből, majd büntetőből.

Amikor másfél perccel a vége előtt Medgyessy higgadt tempója célt ért, 12-6-ra mentünk. Erre a lettek duplával reagáltak. Mielőtt azonban szorosabb végjáték alakult volna ki, Papp is duplát értékesített. Az utolsó percben Goree révén már 15-8-ra mentünk és innentől nem volt kérdés a győztes kiléte. A végén ugyan még betaláltak a lettek, de a 15-9-es győzelem és a játék képe így is igencsak előremutató. Folytatás szerdán este 19 óra 30 perctől a házigazda Hollandia ellen.

Magyarország – Lettország 15-9

Pontszerzők: Goree 8, Papp 4, Medgyessy 2, Theodoreán 1.

 
Miskolc Autó

Tippmix