Leisztinger bosszantására?

Kiderült, hogy

a 2018. szeptember 20-án a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, Miskolci Sportcentrum Kft., a Miskolci Vasutas Sport Club

sport­egyesület és a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club sportegyesület által alapított Miskolc Sport Nonprofit Kft. (amelyben az idén március 20-án egy tagi változás történt, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club helyett a Miskolci Egyetem lett tulajdonos) szerződést köt(ött) a Mészöly Focisuli sportegyesülettel, elsőre egyéves időtartamra, meg nem nevezett, de körülírt összegben (ami Rakaczki Zoltán szavai szerint egy utánpótlásedző egy évi bérköltségének felel meg), azzal a céllal, hogy a fővárosi sportszervezet szakmailag segítse az MVSC labdarúgó-utánpótlásában dolgozó 9 edző munkáját tanácsokkal, kontrolling tevékenységgel.

Szeptemberben
A boon.hu kérdésére válaszolva Illyés Miklós elmondta: az MVSC-vel együttműködő Borsod Futball Club elnöke, Bai László javasolta a Mészöly Focisulit mint lehetséges szakmai együttműködő partnert, de a vasutas klub vezetője azt is elárulta, hogy nem ők voltak az egyetlenek, akikkel előzetes tárgyalásokat folytattak.

Arra a felvetésünkre, hogy miért pont a fővárosi sport­egyesület mellett döntöttek, és nem mondjuk a DVTK-t vagy az utánpótlás-nevelés terén évtizedek óta eredményesen működő debreceni utánpótlást választották, azt a választ adta dr. Kiss János, hogy a Mészöly Focisuliról alkotott szakmai kép volt a döntő.

boon.hu