A vizelet elcsorgása bekövetkezhet tüsszentéskor, köhögéskor, sportoláskor, illetve közösülés közben is

Előfordulhat szülés

után is, de a vizelet elcsorgása bekövetkezhet tüsszentéskor, köhögéskor, sportoláskor, illetve közösülés közben is. Ez egy nagyon kellemetlen tünet. Ilyenkor a hasprés olyan mértéket ér el, hogy megemeli a hólyagban a nyomást, és a hólyag zárófunkciója nem tölti be a szerepét.

Az inkontinenciáról azt lehet olvasni, hogy súlyos betegség előjele is lehet. Milyen betegségre kell gyanakodni?

Előfordulhat különböző ideggyógyászati megbetegedéseknél is, gyógyszerek mellékhatásaként.

De az idő, a kor a legnagyobb ellenség?

Igen. Bár örülünk annak, hogy tovább élünk, s egyre szebb kort megélők vannak közöttünk, de az életkor előrehaladtával a testünk feladja néha. S nemcsak az arcunkat a kozmetikussal, a hajunkat fodrásszal, hanem bizonyos testrészünket az orvossal kellene „fiatalítani”. Ebbe beletartozik testünk intim területe is, mert hatással lehet a mindennapi életünkre, gondolok például az inkontinenciára. Ennek „testvérokozója” a tág hüvely, idetartozik a hüvelyfali süllyedés, a végbélsérv is, vagy a hüvelyhám elvékonyodása. Ezek hormonhiányos állapotok, ami ellen nem sokat tehetünk, hiszen az életkorral együtt jár.

 Dr. Nagy Gáborral, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház nőgyógyászati osztályának vezetőjével, orvos-igazgatóval az intim öregedésről beszélgettünk.http://www.boon.hu/uj-fogalom-intim-oregedes-interju-dr-nagy-gaborral/4210771