Most a penzcentrum.

hu egy rövidtávú hollandiai munkalehetőséget szúrt ki, ami alatt bruttó 1 millió 400 ezer forintot is megkereshet az idénymunkás: a hollandiai Altforst nevű apró település üvegházaiba keresnek eperszedőket március 20-tól május végéig. A toborzó hirdetés a Külföldi-állás blogon jelent meg.

A korszerű ültetvényeken már nem kell hajlongani
Előny, ha a jelentkezőnek már van betakarítási munkatapasztalata és minimális angoltudással is rendelkezik az utasítások megértéséhez. Óránként bruttó 9,82 eurót lehet keresni ezzel a munkával, és hetente 45-50 órát kell dolgozni a hét hat napján. Tekintve, hogy Hollandiáról és üvegházról van szó, jó eséllyel nem a földről, hanem a magasból kell begyűjteni az epret, ami lényegsen kellemesebb, mint hajlongani. A szállás helyben biztosított 2-3 ágyas szobákban, ennek költsége 49 euró/hét rezsivel együtt.

Ha 50 órás munkaidővel számolunk, akkor havonta 1964 eurót lehet keresni ezzel a munkával, ha ebből levonjuk a 196 eurónyi szállásdíjat, akkor 1768 euró maradhat meg tisztán, ami mai középárfolyamon számolva 556 920 forint. Két és fél hónap alatt tehát 1 392 300 forintot lehet összegyűjteni eperszedéssel, de ebből még az ennivalóra is költeni kell.