Oldalára borult egy emeletes busz az M3-ason, hárman meghaltak, sok a sérült

Oldalára borult egy emeletes autóbusz az M3-as autópálya 133-as kilométerszelvényénél szombat éjjel, Mezőkeresztes térségében, a Miskolc felé vezető irányban. A busznak aztán több autó is nekirohant, összesen kilenc autó és két mikrobusz karambolozott.
A busz eddig tisztázatlan körülmények között borult fel. 14 mentőkocsi érkezett a helyszínre, de három utas, egy 13 év körüli fiú, egy 20 év körüli nő, és egy 50 év körüli férfi életét már nem tudták megmenteni, ők a helyszínen meghaltak. A mentők tájékoztatása szerint további hatan súlyosan, huszonketten könnyebben sérültek meg.
Két súlyos sérültnek azonnali műtétre volt szüksége, mondta az M1-nek Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosa, ide szállították a legsúlyosabb sérülteket. Négyen ambuláns ellátás után elhagyhatják az intézményt, öt sérültet kellett felvenni fekvőbeteg-ellátásba.
A buszon 81-en utaztak, az összes sérült közülük került ki. Az MTI úgy tudja, hogy a busz utasai a bécsi adventi vásáron jártak.

Az ORFK figyelmeztetést adott ki, hogy ónos eső miatt jegesek az M3-as Heves és Borsod megyei szakaszai, ezért nagyon körültekintően kell közlekedni.
Nem sokkal a tömegkarambol után, éjfél körül újabb baleset történt az M3-ason, ezúttal a főváros felé vezető oldalon, a 97-es kilométernél. Mindkét irányban törmelékek borították az aszfaltot, és állt a forgalom az érintett szakaszokon.