Demeter: Hogy miért a kismamaház? Ez az én döntésem volt

Pallagi Ferenc, a Bors

főszerkesztője szereti

az árveréseket. Nem csoda, hiszen nála volt pénteken a kalapács, ő
volt a borárverés ceremóniamestere.

– Sajnálatos, hogy nálunk nem mindennapos, hogy bor­árverések vannak

– fogalmazott. – Sokkal kevesebb van, mint kellene, ráadásul ami van, az az esetek 98 százalékában jótékonysági – amit nagyon támogatok –, de kellene, hogy a borok piaci alapon is árverésekre kerüljenek.

Pallagi Ferenc arról is beszélt, hogy a legkülönbözőbb helyeken vezetett le borárverést: így például templomban, szabadterén, míg legutóbb Mádon világítás nélkül mondta, hogy „senki többet harmadszor”.

– Ez nem helyfüggő! Ha van tíz jó szándékú ember, aki hajlandó a zsebébe nyúlni, és szereti a jó borokat, akkor könnyít a helyzetemen, csak diszpécserként kell működnöm – jegyezte meg az ismert tollforgató, aki szerint az árverés egy show-műsor és egy laza, kellemes időtöltés, ami közben rá kell venni a résztvevőket, hogy támogassák a jótékony célt.

Kíváncsi voltam, megkérdeztem, Pallagi Ferenc elmondta az eddigi legnagyobb tételét: egy eredeti, 1956-os Tokaji aszút ütött le, amiért a vevő félmillió forintot fizetett.

Segíteni kell
– A Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaháznak segítünk a jótékonysági borárveréssel – mondta a házigazda, Demeter Ervin megyei kormánymegbízott. – Két része van az árverésnek: az egyik az árverésre kínált borok, míg a másik a Lions Klub által vak gyerekkel szüretelt és készült disznókői borok – ez utóbbival a vak gyerekeket támogatjuk. Hogy miért a kismamaház? Ez az én döntésem volt. Kicsi gyerekek, nagy probléma, ezért úgy gondoltam, mindenképpen segíteni kell. Kép és szöveg boon.hu 

http://www.boon.hu/senki-tobbet-harmadszor-borarveres-a-kismamahaznak-miskolcon/3298292