Tökéletes recept nincsen, itt van viszont 8 komoly és kevésbé komoly jó tanács, amit ha már fiatalkorban megfogadunk, később örömmel és büszkén tekintünk vissza ifjúkori önmagunkra.

1. Gyűjts élményeket!

Nem kell feltétlenül világkörüli útra gondolni, de ahelyett, hogy felesleges tárgyakkal vesszük körül magunkat, próbáljunk meg inkább élményeket gyűjteni, legyen szó egy jó koncertről, kirándulásokról vagy egy moziról. Később, amikor még több a tennivalód és felelősséged és ezzel párhuzamosan még kevesebb időd lesz, az ilyen élmények emlékeiből tudsz majd feltöltődni.

2. Gyakorold a „mindfulness”-t!

Nem csak a test, a lélek is igényli a folyamatos törődést, arról nem is beszélve, hogy a stressz és kimerültség később betegségekhez és komoly egészségügyi problémákhoz is vezethet. A tudatos jelenlét elérése mindezektől megóvhat. Az interneten rengeteg cikket és útmutatót találhatsz a különböző meditációs technikákról, ha pedig megtalálod a tökéletes relaxációs zenét a Youtube-on és megtanulod rövid időre kikapcsolni az agyad, egy sokkal kisimultabb és kiegyensúlyozottabb önmagad lehetsz.

3. Ne halogasd a találkozót a fogorvossal!

Orvoshoz menni a legkevésbé sem örömteli, de rengeteg nyűgtől és fájdalomtól (és nem mellesleg felesleges kiadástól) kímélheted meg magad, ha rendszeresen eljársz a szükséges szűrésekre és vizsgálatokra. Jobb ma egy fogtömés, mint holnap egy műfogsor!

4. Próbálj ki új, izgalmas sportokat és ételeket!

Az egészséges életmódnak része a mozgás és a kiegyensúlyozott táplálkozás is, de nem kell, hogy ez unalmas legyen. Ha még nem találtad meg a neked leginkább tetsző sportot, akkor próbálj ki új mozgási lehetőségeket, vagy új, sportos kihívásokat
Az afrikai országok konyhái itthon kevéssé ismertek, pedig nagyon egészségesek. A kambodzsai ananászos csirke például szuper választás lehet – és még finom is!

5. Fordíts elég időt és gondot magad és szeretteid egészségére

Rendszeres sportolás és egészséges étrend – nem csak ennyit tehetsz az egészségedért. Már fiatal éveidben sem árt a magad és szeretteid jövőjére is gondolnod: megelőzhetsz rengeteg stresszt és aggodalmat, ha megfelelő élet- és egészségbiztosítást választasz. Az NN Biztosítónál több váratlan eseményre is fel tudsz készülni, Életút programja speciális, testre szabható élet- és egész­ségbiztosítási megoldás, amely ellensúlyozhatja akár a daganatos betegség miatt kieső jövedelem hatását, és fedezetet nyújthat a kezelés során felmerülő költségekre is. Emellett kézzel fogható segítséget nyújthat, például éjjel-nappal elérhető orvosi call-center tanácsadással, vagy bizonyos esetekben akár külföldi ellátás megszervezésével az orvosi asszisztencia révén.

6. Tölts minél több időt a szüleiddel!

Egyre kevesebbszer látogatod meg őket, vagy már csak a nagy ünnepeken utazol vidékre? Esetleg egy másik kerületben élnek, mégsem ugrasz fel hozzájuk? Magadra ismertél? Ha olyan szerencsés vagy, hogy még élnek a szüleid, tölts velük minél több időt, még akkor is, ha csak egy félórás kávézásról van szó. Ha teheted, vidd el őket gyerekkori közös utazásaitok helyszíneire és nosztalgiázzatok együtt a régi szép időkön. Idős korodban örömmel fogsz majd erre visszagondolni.

7. Kezdeményezz: vállalj újabb feladatokat és indíts új projekteket!

Ahogy öregszünk, egyre kevésbé merünk új dolgokba belevágni. Ha munkánkban új kihívásokra vagy nagyobb felelőségre vágyunk, csak tőlünk függ, adunk-e javaslatokat a főnökünknek vagy ügyfelünknek arra, hogy mit kellene tenni, miért jó az ötletünk, miért vagyunk mi a legalkalmasabbak ennek megvalósítására. Legyünk kezdeményezőbbek, hozzuk ki magunkból a legtöbbet!

8. Tanulj megállás nélkül!

Iratkozz be egy új nyelvtanfolyamra, vagy keress egy idegen nyelvű társalgási klubot, utóbbi ingyenes, de elvégezhetsz egy online kurzust is, ma már bármilyen témakörben találhatsz ilyet. A „lifelong learning”, azaz az életen át tartó tanulás nem csak edzésben tartja az elméd, de új kapukat is nyithat meg előtted az élet minden területén.

Az oldalon elhelyezett tartalmat az NN Biztosító készítette