Varga: kérlelhetetlen lobbistája leszek a városnak, a térségnek

A végleges

eredmények nyilvánosságra kerülése után dr. Varga László a boon.hu munkatársának elmondta: Az utóbbi hónapokban rengeteg energiát fektettek abba, hogy párbeszédet kezdeményezzenek a térségben lakókkal, és a kampányban is sokan és sokat dolgoztak. Az igazi munka azonban csak most kezdődik, hiszen az országos dolgok mellett a térség gondjaival, problémáival is foglalkozni kell.
Már vannak tervei, mondta dr. Varga László, „az emberekkel közösen alkottunk programot, a »Miskolc összeköt« program kapcsán folyamatosan érkeztek ötletek, javaslatok, amelyeket beépítettünk a kampányunkba is. Azt látni kell, hogy a térségben komoly gondok vannak; munkahelyekre van szükség, nincs létbiztonság, rengetegen élnek nehezebben, rosszabbul, mint korábban, és ezen változtatni kell. A fejlesztésekben többet kell hozni, kilobbizni, hajtani… Én úgy fogalmaznék, hogy kérlelhetetlen lobbistája leszek a városnak, a térségnek”, fejtette ki dr. Varga László, hozzátéve: a választási eredmények láttán az MSZP-nek felül kell bírálnia Kelet-Magyarország-politikáját, és rá kell jönnie, hogy miért választották sokan a Jobbikot olyanok is, akiktől távol áll a radikalizmus.
„Az emberek rendet akarnak, ennek megfelelően kell politikát építeni, rendőrőrsöket kell létrehozni, több rendőr kell a utcákra…”, mondta. Arra a kérdésünkre, hogy szinte egyedüli vidéki szocialista képviselőként nem lehet-e, hogy inkább gátja, mint motorja lesz a fejlődésnek, dr. Varga László kifejtette: Szeged példája sem ezt bizonyította, hiszen a szintén baloldali városvezetés mellett is képes volt a fejlődésre. „Azt gondolom, hogy sokkal lendületesebben fogok tudok majd érvelni, lobbizni, mint a kormánypári képviselők, akiket adott esetben köthet a pártfegyelem”, indokolta válaszát dr. Varga László.