Szikszó is kapcsolódik

a március 7 és 9 között megrendezendő Kocsonyafesztivál 2014 programsorozathoz. Március 1-én az Inkubátor Ház ad otthont a Kocsonyabálnak, március 8-án pedig a Szikszói Városi Uszoda lesz a helyszíne a II.Békaúszóversenynek.

 

 

Füzesséri József Szikszó polgármestere arról beszélt, hogy Szikszó erős várossá nőtt az elmúlt években és örömmel vesz részt olyan kezdeményezésben , amely nemcsak a város, hanem a megye jó hírét is erősíti. Az Inkubátor Ház- amelyet 2013 nyarán adtak át – eddig is a helyi közösséget szolgálta, igy méltó helyszíne lesz egy olyan bálnak, ahol nemcsak barátságok, hanem üzleti kapcsolatok is szövődnek.

A Szikszói Városi Uszoda különlegessége, hogy vizét az úszóverseny idejére már nem klórral fogják fertőtleníteni. 2013 nyarán települt Szikszóra a REDO Water System Kft , akik egyedi innovációjú vízfertőtlenítő berendezéseket gyártanak. A németországi székhelyű világcég ajánlotta fel az uszoda számára az új fertőtlenítőt, amit a versenyre kívánnak üzembe helyezni.

Füzesséri József Szikszó polgármestere a bál és a verseny háziasszonyának a REDO Water System Kft marketing igazgatóját Nagy Anikót kérte fel.

Rózsa Edit alapító arról beszélt: a fesztivál számára mindig is fontos volt a befogadó szellemiség, ezért is öröm számára hogy Szikszó és Kazincbarcika kapcsolódott a rendezvényhez.

Pászkán Zsolt főszervező a 2014 Kocsonyafesztivál operatív ügyeiről tájékoztatta a sajtót. Jelenleg Miskolcon még nem kapták meg az önkormányzattól a területfoglalási engedélyeket. A Kocsonyatőzsde február 15-ei rendezvényére még decemberben beadták a kérelmet- amely már 30 napos határidőn túl van. A fesztiválra január elején nyújtották be a kérelmüket azzal a kéréssel, hogy minél előbb választ kapjanak a hivataltól. Pászkán Zsolt január 10-ére várja legkésőbb a válaszokat. Ha a megadott időpontig ez nem érkezik meg, akkor hétfőn azaz január 13-án újra sajtótájékoztatót tartanak a további terveikről. A kocsonyafesztivál programja kész: a Kocsonyafarsang meghirdetett január 15-ei programbejelentője után egy nappal kívánják ezt nyilvánosságra hozni.