Mengyi: veszélyes dolgokra készül Bajnai Gordon és Mesterházy Attila

A bukott baloldal újra

 bebizonyította, hogy nem tanult semmit. 2010-ben sem azért szavazta le őket a magyarok elsöprő többsége, mert ők baloldaliak, hanem azért, mert az ország érdekei helyett, mindig csak a személyes érdekeiket nézték.  
Így történt ez, amikor Gyurcsány Ferenccel együtt tették tönkre az országot és most Bajnai Gordon és Mesterházy Attila is csak a személyes érdekeiket nézik.
Hatalmi osztozkodás folyik hónapok óta a baloldalon ugyanazok között akik, egyszer már leszerepeltek.

 

 

Bajnai Gordon és Mesterházy Attila személyes érdekeiről sokat hallunk, de arról előszeretettel hallgatnak a magyar családok előtt, hogy valójában mit is szeretnének csinálni. Azért titkolóznak a választók előtt, mert veszélyes dolgokra készülnek, amelyek árát végül megint a magyar családok fizetnék meg, ahogy a Gyurcsány-Bajnai-kormány alatt is történt.

Egy tollvonással eltörölnék a rezsicsökkentést. Több százezer családtól elvennék a családi adókedvezményt. Adóemelésekre készülnek, hogy így termeljék ki a bankok és a multik elvesztett extraprofitját. Eltörölnék Európa egyik legalacsonyabb adókulcsát, a 16%-os személyi jövedelemadót. Helyette több adókulcs lenne, kivétel nélkül mind magasabb a mostaninál, amely mértéke a középosztálynál meghaladná a 35-40%-ot is. A minimálbért 32 ezer forinttal csökkentenék. Mindez azonnali fizetéscsökkentést jelentene munkavállalók elsöprő többségének.

A bajba jutott devizahitelesek mentése helyett bankmentő csomaggal álltak elő. Leállítanák a most indított 60%-os pedagógus béremelési programot. Az ország piaci finanszírozása helyett ők az IMF-et választanák. Azt az IMF-et, amely ma is számos európai országban brutális megszorításokat présel ki -írja Mengyi Roland