Ladányi Sándor, az MSZP, a DK és az Együtt – a Korszakváltók Pártja jelöltje nyerte a szigetszentmiklósi időközi önkormányzati képviselő-választást vasárnap – közölte Pál Anita, a helyi polgármesteri hivatal jegyzői kabinetjének vezetője az MTI-vel.

A hivatalos előzetes eredmények szerint a település 8-as számú egyéni választókerületében Ladányi Sándor 359 szavazatot (52,03 százalék) kapott. A Fidesz-KDNP színeiben induló Keller Tamásné 201 szavazatot kapott (29,13 százalék), Horváth István (független) 64-et (9,28 százalék), Horváth Zsolt Károly (Jobbik) 34-et (4,93 százalék), Pádárné Bagoly Anna (LMP) 26-ot (3,77 százalék), míg Tóth Csaba (MAN – Magyar Autonóm Néppárt) 6-ot (0,87 százalék).

Pál Anita tájékoztatása szerint a választáson a szavazásra jogosultak 30,94 százaléka, 695 szavazó vett részt, a szavazólapok között 5 érvénytelent találtak. A több mint 35 ezer lakosú Szigetszentmiklós képviselő-testülete jelenleg 13 tagú, közülük 9-en a Fidesz-KDNP színeiben politizálnak. A voksolást azért kellett kiírni, mert egy önkormányzati képviselő, Kécza György (Fidesz-KDNP) május 2-án elhunyt.

A kormányváltó ellenzék összefogásának sikere túlmutat Szigetszentmiklóson – közölte az Együtt-PM Szövetség vasárnap este az időközi választás eredményét kommentálva. A pártszövetség MTI-nek küldött közleményében megköszönve a választók támogatását arra emlékeztetett, hogy egy 2010-ben jobboldali egyéni önkormányzati választókerületet nyert el az ellenzéki összefogás jelöltje.

Azt írták, az időközi választáson az Együtt-PM Szövetség jelöltállító szervezetként támogatta az MSZP jelöltjét. Jelezték: aktivistáik, együtt az MSZP és a DK aktivistáival háztól-házig járták az utcákat, és buzdították részvételre a választókat az elmúlt hetekben. Úgy látják, a győzelem fontos kezdőlépése volt a 2014 tavaszáig tartó kampánynak, amelynek során – mint írták – kölcsönösen támogatni fogják egymás egyéni országgyűlési képviselőjelöltjeit. Közölték azt is, bíznak abban, hogy szeptember 22-én, vasárnap ismét együtt örülhetnek majd a bajai időközi önkormányzati képviselőválasztáson elért eredménynek, ahol Teket Melinda, az Együtt – PM, az MSZP és a DK közös jelöltjeként indul. (MTI)